kayıt

başörtüsü meselesi

  1. 1
    yıllardır ülke gündemini oyalayan, olmasa meclisteki siyasi partilerin neyle siyaset yapacağını düşündüğüm mesele. dini sembolse sembol, ne güzel insan parçası olduğu fikrin sembolünü takıyorsa. inanç özgürlüğü, kılık kıyafet özgürlüğü dayanakları altında, sosyalist bakışla bir günde çözüme ulaşacak mesela. sizin yıllardır muhafaza ettiğiniz kabız siyaset zihniyetinize yanayım... işin garibi çözmek istiyor gibi görünenler de çözmek istemiyor, çünkü bu olmazsa neyle mazlum edebiyatı yapılacak ki.. bu kadar boş ve beleşler.
    #62754 rulokat | 11 yıl önce
     
  2. 2
    büyük üstaddan şu sözü hatırlatan mesele. şimdi mesela türban olayını çok karıştırdılar. aralarında bir fark kaldı, o fark da çok güzel oldu. herkesin hayatına kimse karışamaz. nasıl karışamaz? ben bu şekil giyinirim, bu bayan şu şekil giyinir. Şu şekil giyinir. ama hiç kimse kimseye karışmaya bir hakkı yok. Özgürlüğü birdir.*
    #62782 orhanbencegay | 11 yıl önce
     
  3. 3
    siyasilerin yüzünden bir çok insanı heba etmiş mesele. okumaktan vazgeçenler mi dersin kişilik karmaşasına düşüp bunalıma girenler mi. sağcısı da solcusu da hangi hükümet gelirse gelsin kullandı bu mevzuyu. şu ara çözümlendi gibi ama geç geldi bu çözüm, hükümeti düşünürsek. ki bunun bir garantisi yok, kendi adıma yüzde yüz yasak geri gelmez, ilerde de bu böyle gider diyemiyorum. *
    #62798 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  4. 4
    mesele edenlerin "ya bi s.ktir git" dediğim mesele. bırakın ne bok yiyorlarsa yesinler insanlar, size ne (bkz: küfürbaz metin)
    #67787 toprak adam | 11 yıl önce
     
  5. 5
    yoktur öyle bi mesele yeterince özgür bir ülke için tartışılması anlamsız ve saçma olandır.kılık kıyafet konusundaki yasağı hangi demokratik düzen içine alabilir anlamak mümkün değildir. tek gerçek onun üzerinden yürütülen ucuz politikadır.

    not: bir erkek olarak aday sevgilinin profiline bakacak olursam eğer başörtü takmayandır. yakıştıramıyorum arkadaş benim bile saçlarım o kadar güzelken siz niye saklayacaksınız o güzelim saçlarınızı? neyse inanca saygı nihayetinde.
    #67788 anadoljet | 11 yıl önce