kayıt

ingilizce öğretmenliği

  1. 1
    mensubu olduğum bölüm, bu bölümde olanların ve demiraylarda kalanlar dışındakilerin görmeden mezun olduğu bölüm. bölümün kapısını açmanızla östrojen kokusu sarıp sarmalar sizi.
    #60106 run forest run | 11 yıl önce
     
  2. 2
    öğrencilerinin bir kısmı tercüman olmadan yabancılarla anlaşamaz. en azından ilk yıllarında.

    tabi eğitimini nerden aldığı da önemli ama benim başıma gelen bir olayda tam olarak bu yaşanmıştı.

    not: bu kişi elbette ben değilim.

    not 2: bir arkadaş ya da kuzenim de değil. rahat bırakın lütfen.
    #60109 stfu | 11 yıl önce
     
  3. 3
    oda arkadaşlarımın hepsi bu bölümdendi deyince kızıyorlardı ama valla yata yata geçiyorlardı
    #60129 virvir | 11 yıl önce
     
  4. 4
    "yata yata geçiyorlar" diyenlerin şakaklarına calculus kitabı kadar kalın olan eğitim dersleri kitaplarımın köşelerini vurmak istememe sebep olan; yatmayı geçtim, ödevden, plandan projeden kafamın kalkmadığı bölüm. Ha bize de yata yata bitirirsiniz demişlerdi bulursam o diyenleri de döveceğim. 3 gün ders 4 gün boş olan haftamda günde 8-9 saat ders alınca 4 gün boşlukta ödev yapıp kendime gelmeye çalışmaktan, dönem ingilizcesi olduğu için okurken beyin hücrelerimi milyon milyon öldüren okumalar yapmaktan imanımın gevrediği, halil sezai'ye bağlatan zamanları olan bölüm. aynı zamanda dekanımız toplantılarda ne kadar kabul etmese de -ki haklı, bu şartlara sahipsek çabaları sayesinde çabalamasalar o da olmayacak çünkü- rektörşük tarafından kıytırık bölüm, üvey evlat olarak görüldüğünü de düşünmekteyim. bir de "amaan siz de napıyosunuz ki" diyenler...ah onlar, siz de vahiyle öğrendiniz değil mi güzelim ingilizceyi? değil mi canım?

    ingilizcesini geçtim, öğretmenlik gibi bir meslek alay edilen dalga geçilen bir alan olmuş "peh eğitim dersi nedir ki formasyonla alır yaparım ben de" denilip iyice düşürülmüş ya; yeni nesli şekillendirmesi gerekenleri bu hale getiren, toplumdaki yerini "milletvekili maaşları öğretmen maaşından yüksek olmayacak" denilen bir konumdan "en kötüsünden öğretmen olursun"a düşüren, seviyesini düşürdükçe verilen otoriteyi yükseltip verilmesi gereken eğitimi azaltan, öğretmene zavallı gözle bakan, bugünlere gelene kadar öğretmenlerin elinden geçtiklerini unutanların, onlara böyle baktıranların gözümde vatan haininden farkları yok. eğer geri kalıyor, geri gidiyorsak; bu yüzden.
    #60656 eksili pilav | 11 yıl önce
     
  5. 5
    Küçümseyenleri hiç de anlayamadığım bölüm. En kutsal meslek olması başka tabi ama, ilerde bi mühendis kadar para yapmayacağımıza göre e bırakın da yata yata geçelim o takdirde. Ben yata geçmezsem, sen yata yata geçmezsen ilerde kimin 1800 lira kimin 5000 lira alacağını ne belirleyecek? 2 gün okul 5 gün tatilim var ve evet yata yata geçiyorum bazılarının deyişiyle.
    #61796 karamell | 11 yıl önce
     
  6. 6
    hazırlık gibi.

    ama süreklisi. hiç bitmiyor. her gün, her yıl, hayat boyu hazırlık. negzel lan.

    edit: hazırlık eğitimine benzetmem yanlış anlaşılmış zannedersem. kolay olduğuna değil eğlenceli olduğuna dikkat etmek istemiştimdi.
    #61797 stfu | 11 yıl önce
     
  7. 7
    farklı bölümler tarafından hazırlığa benzetilen bölüm, ki değildir. bizi tüm hafta tense,modal, relative clause vs. öğreniyoruz sananlara Linguistics kitabımı vereyim ilk beş cümlesini anlarlarsa ne ala.
    #61834 mavi | 11 yıl önce
     
  8. 8
    yapılan yorumları görünce , sözlükte ne kadar çok ingilizce öğretmeni varmış lan dememe sebep olmuştur
    #61835 respector | 11 yıl önce
     
  9. 9
    öğrencilerinin ingiliz dili ve edebiyatı okuyanlara acıdığı bölüm; hem kazanırken ek puanın olmasın, hem mitolojiyle edebiyatla cebelleş, hem formasyon al, hem de amcalarının teyzelerinin sen ne olacaksın sorusuna bi cevabın olmasın yazık be adamlara.
    #62007 etkisizeleman | 11 yıl önce
     
  10. 10
    boş bölüm vesselam, odtü olması eğitim açısından çok fazla şey değiştirmiyor maalesef.
    #66583 rainman | 11 yıl önce
     
  11. 11
    uygulamalı dilbilim alanının bir ürünü olan meslek dalı. bir bilim dalı olması sebebiyle de sanılanın aksine oldukça fazla akademik uğraş gerektirir. dil öğretimi pedagojik, psikolojik, sanatsal ve dilbilimsel olarak tam donanımlı olmayı gerektirir. tabi bu durum idealdedir. uğraşmayan uğraşmaz, sonucunda yıllarca emek sarf edip yabancı dil hakimiyeti düşük nesiller yetişir. odtü'deki ilgili akademik bölüm ise "ingilizce öğretmenliği" bölümü değil, çoğu odtü öğrencisinin yerini bile bilmeden yorum yapmayı başarabildiği, bünyesinde bir mit doktora sahibi hocamızı da barındıracak kadar güçlü akademik donanıma sahip, "yabancı diller eğitimi bölümü"dür. dolayısıyla, bölümle ilgili yorumlar için yeni bir başlığa gidilmelidir.
    #66835 didaydidayday | 11 yıl önce
     
  12. 12
    bir tane mit sahibi hocanın olması; bölümün diğer bölümlerden dışlanmış olduğunu, 4. sınıf öğrencilerinin bile genelinin doğru düzgün akıcı konuşamaması durumunu, diğer hocaların hiç katkıda bulunmadığı gerçeğini, bu bölümde okuyan öğrencilerin yüzde 99unun da benim gibi düşündüğü gerçeğini değiştirmez. biraz realist, lütfen.
    #66869 rainman | 11 yıl önce