kayıt

günlük tutmak

  1. 1
    insana zamanın değerini hatırlatan, geriye dönüp okuduğunuzda sizi karmaşık duygulara sevk eden aktivitedir.
    #60026 burocknroll | 11 yıl önce
     
  2. 2
    erken yaşlarda edinilmesi gereken bir alışkanlık.

    günlük tutmak bir çocuğun hislerini yazıya dökmesini sağlar. böylece kendini hem sözel hem de yazıyla daha iyi ifade edebilir, anlatabilir. edebiyata ilgili olmasını sağlar. empati yeteneğini geliştirir, olayları her günün sonunda tekrar kaleme aldığı için yaptıklarını ve yapacaklarını tekrar düşünme fırsatı verir.

    kısaca, günlük tutmak güzeldir.
    #60028 stfu | 11 yıl önce
     
  3. 3
    kelebek etkisini izledikten sonra gaza gelip başladığım ama 1 ya da 2 sayfa yazdıktan sonra bıraktığım eylem. her seferinde böyle oluyor ama, bir anda başlıyorum 1 hafta olmadan bırakıyorum malesef. düzenli olarak günlük tutanlara da hep özenmişimdir mesela. özet olarak yapabilenleri kıskandığım eylem.
     
  4. 4
    sadece hayatımdaki önemli olayları, beni mutlu edenleri, üzenleri, şaşırtanları, bana yeni bir şey katanları kaleme almaktır benim için.
    #60042 virvir | 11 yıl önce
     
  5. 5
    ilkokuldayken hocamızın da özendirmesiyle tuttum efendim ben de. işte özel ajanda ayarlandı akşamları yatmadan önce heyecanla başına geçildi falan. yazdıklarım ve hatta yazı stilim bile gözümün önünde hala. sözlük ahalisi kardeştir candır paylaşayım bak:

    "okuldan çıktıktan sonra eve geldim. yemek yedim. serpillere gittim, oyun oynadık. sonra tekrar eve geldim televizyon izledim. ödev yaptım. sonra da uyudum."

    ya hu arkadaş hani nerde duygu düşünce, diye sormazlar mı adama sorarlar. aman efendim 3. sınıf öğrencisi napsın duyguyu düşünceyi * * **diye sorarlar adama.

    hep böyle doğru dürüst * günlük tutabilenlere şaşkınlıkla bakarım nassı yazıyolar ne yazıyolar diye. helal olsun der geçerim. işte benim günlük tutma olayım budur. ha bir de başlarken sevgili günlük yazma olayı vardır ki ritüel o ritüel. bir ara verip tekrar yazmaya başlandıysa günlükten özür de dilenir. seninle ilgilenemediğim için üzgünüm **
    #60084 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  6. 6
    şahsımın günü günene değilde sıkışınca yazıp kendi öz eleştirisini yapmak suretiyle değerlendirdiği eylem..kaleminizi vicdanınıza bırakıp yazdığınızda yüksek oranda terapi etkisi vardır..

    sevgili günlükten ziyade "hello sunshine" yada "hi beauty" şeklindeki gavur terimleriyle girişip günlüğünüze asılarak da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz..

    uzun sözün kısası güzel şeydir..
    #60101 respector | 11 yıl önce
     
  7. 7
    gaza gelinip yazarsın ,1 hafta sonra sadece önemli şeyleri tuttuğun defter olur. 1 ay sonrada kenara atarsın. Bir de o defter çok özenle seçilmiştir.* tutan arkadaşlarım var özenmiyorum değil tebrik ederim*
     
  8. 8
    tutmaya çalışılır, geneli başarısız olsa da başarılı olan kişiler için gerçekten önemli ve güzel bir aktivitedir
    #60433 newjazz | 11 yıl önce
     
  9. 9
    hayata olumlu bakanların yapabileceği iştir. diğerleri için zaten her gün aynıdır ya da yazmaya değecek bir şey yoktur.
    #69762 dadada | 11 yıl önce
     
  10. 10
    kuçukken olayı yanlış anlayıp her gün aynı şeyleri kilitli deftere yazma işidir..ulan içine yuzumu yıkadım yazmışım 28 defa neyi kilitliyosam.
    #69776 sirjohn | 11 yıl önce
     
  11. 11
    Defalarca denediğim denediğim ama hep birisi açıp okuyacak korkusuyla ( bir kere bunu yaşadıktan sonra bu kişi de babam oluyor) yazmaktan vazgeçtiğim defterdir.
    #69797 winona | 11 yıl önce
     
  12. 12
    kardeşin eline geçmesi durumunda ağır dalgaya maruz kalınabilecek eylem.
    #69800 homo sentimentalis | 11 yıl önce
     
  13. 13
    belleğe iyi gelir. yaşamı boyutlandırır. eğer herkes yapıyorsa bunu aramızdaki yazarları geç kalmadan açığa çıkarır.
    #92162 halit ayarcı | 10 yıl önce