kayıt

hocam gazetesi

  1. 1
    hocam gazetesi, ilk sayısını mart 2013'te çıkaracak olan, bağımsız bir öğrenci gazetesidir. resmi bir gazete olmakla birlikte, misyonuna odtü'den başlayacaktır. yazı ekibinin tamamı odtü öğrencisidir. ilk sayıda chp genel başkanı sayın kemal kılıçdaroğlu ile röportaj gerçekleştirmiştir. ayrıca ilk sayının konukları arasında can dündar da bulunmaktadır.

    ayda bir kez çıkacak olan bu dergi tadında gazeteye sahip çıkmaya davet ediyorum. dilek ve görüşleriniz için, gazeteye twitter ve facebook üzerinden ya da gazete içindeki künye kısmından ulaşabilirsiniz.

    detaylar mart'ta hocam'da.
     
  2. 2
    bugün elime geçen gazete. inceledim okudum. röportajlar ve içerik güzel olmasına rağmen aylık bir gazete için biraz ince buldum. yinede gelişim göstereceğini düşünüyorum. sayfaları biraz arttırıp yada yayın süresi biraz kısaltılırsa ( 2 haftada yada haftada bir ) güzel olacağını düşünüyorum. bu ay ki konusunda odtü ayakta olayları incelenmiş. herkesin okumasını tavsiye ederim.
    #59397 calculus | 11 yıl önce
     
  3. 3
    hocam.com ile bir ilgisinin olup olmadığını merak ettiğim gazete. ayrıca sol görüşlü öğrenci topluluklarının gazetelerinden birisi mi olacak yoksa daha apolitik ama daha kucaklayıcı bir gazete mi, onu da bilsem fena olmaz herhalde.
    #59406 stfu | 11 yıl önce
     
  4. 4
    Öncelikle;
    Hocam.com ile ya da başka bir kurum ya da kuruluşla ilgisi olmayan bir gazetedir. ODTÜ Medya Topluluğu tarafından kurulmuş, Mart 2013''te ilk sayısında CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nu ve Can Dündar gibi isimleri konuk etmiş, Nisan Sayısı için Rektörümüz Prof.Dr.Ahmet Acar''a merak edilenleri sormuş, Elif Şafak''ı da yine bu sayıda konuk etmiş gazetedir HOCAM. Objektif haberin bulunmasının bu kadar zorlaştığı bir dönemde, hiçbir sansüre gitmeden olayları tüm gerçekliğiyle yansıtmak ana misyonumuz. Bu uğurda her kapıyı çalabilir, kapılar açıldığı takdirde hiç çekinmeden sorularımızı sorabiliriz. ODTÜ''de RESMİ bir gazete olamak için ODTÜ logosu ve ismini kullanmamız yasaktı. ( ki bu isim ya da logolarla gördüğünüz gazeteler resmi değildir! ) Biz de o yüzden Ankara ve Tüm Türkiye''ye ODTÜlüler tarafından yayılan "HOCAM" ismini kullanmaya karar verdik. Nisan sayımızı da bastık ve önümüzdeki hafta içinde heryerde görebileceksiniz. Ayrıca "HOCAM" hiçbir ideolojiye mensup değildir. Tüm sayıları Ücretsiz dağıtılır ve kar amacı gütmeden, destek veren kuruluşlar ( Genellikle ODTÜ esnafı ) ile baskı giderlerini karşılamaktadır. Yazarlar da yine ODTÜ öğrencileridir.
     
  5. 5
    8 sayfadan fazlasının basılması için resmi kurumlarda başa prosedürler olduğundan 8 sayfa basıyoruz. Ama ileride umarım sayfa sayısını arttıracağız. Ayda bir kere anca yetiştirebiliyoruz çünkü tüm çalışanlar hiçbir ücret almadan gönüllü olarak yapıyor bu işleri ve 2 haftada bir ya da haftada bir basmak okul hayatımızı da riske sokabilir. ama ileride kadromuz da genişlerse neden olmasın?