kayıt

a clockwork orange

  1. 1
    antony burgess tarafından yazılan,film uyarlaması daha çok ses getiren kült roman.vandal insanlar üstündeki ıslah çeşitlemelerini mercek altına alır.bir madde sayesinde her kötülük yapmak istediğinde karnına ağrılar saplanan,midesi bulanan,yani hiç bir şekilde kötülüğü seçemeyen hep iyilik yapan 'alex' adlı karakter etrafında dönen roman, insanın seçme şansının ortadan kaldırılmasının ne kadar doğru ve ne kadar etik olduğunu sorgular.roman yazım olarak pek başarılı olmasa da konu bakımından müstesnadır.özellikle filmi kaçırılmamalıdır.
    #3374 gitbasimdanaysel | 14 yıl önce
     
  2. 2
    bugüne kadar sayısız deneme yapmış olmama rağmen,bir defada tamamını asla seyredemediğim filmdir.stanley kubrick şaheserlerinden biridir;ama baştan sona tahammülü zor sahneleri içinde barındırır.aynı zamanda bir antony burgess romanıdır.gerçi filmde kitaptan farklı olan birkaç nokta var,alex'in yaşı gibi.bu filmin üzerimdeki en kötü etkisi singing in the rain ve beethoven 9.senfoniyi artık pek dinleyemez olmam sanırım.**
    #8199 soieponderosa | 14 yıl önce
     
  3. 3
    stanley kubrick'in pure evil dedikleri seyi gözümüzün önüne serdigi film. günümüzde absürd olarak nitelendirilecek, gerek cinsel icerikli gerekse siddet icerikli oldukca fazla sahne barındırdıgından olsa gerek izledigim hicbir filmde kötülük duygusunu bu kadar yogun hissettigimi hatırlamıyorum, kim singin in the rain söylerken birisini tekmeler ve hemen sonrasında esine tecavüz eder ki?. alex'in sakin ses tonuyla yaptıklarını anlatması ve kullandıgı sacma sözcükler, gibberish mi deniyor artık bilmiyorum, ayrıca dehset vericidir. filmin basında yaptıklarından dolayı alex'ten o kadar nefret edersiniz ki, sonlarına dogru cektigi acılar icin üzülmezsiniz bile. final sahnesi de icimizdeki kötülügü ne olursa olsun atamayız mesajı veriyormus gibi geldi bana, ya da ben cok kaptrıdım kendimi, herseyden mesaj cıkarmaya basladım.

    ayrıca bunu seven bunları da sevdi:
    (bkz: full metal jacket)
    (bkz: space odyssey)
    #8200 fingolfin | 14 yıl önce
     
  4. 4
    yönetmeni stanley kubrick olan 1971 yapımı amerikan filmi.

    britanya'da endüstri sonrası bir şehirdeki, ahlaki değerlerin birbirine karıştığı, iyi ve kötünün ayırt edilemez hale geldiği bir toplumda, gençlerden oluşan bir çetenin insanlara uyguladıkları şiddeti ve alex üzerinden insan doğası ve toplumsal değerlerin çatışmasını konu eder

    alıntı.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/otomatik_portakal_(film)

    izlemeye değer, kült filmlerdendir. her ne kadar film boyunca rahatsız hissetseniz de, aynı zamanda cezbedici ve düşündürücü filmdir. alex'in barda arkadaşlarıyla süt içtiği sahne hitler'e atıf yaptığı düşüncesiyle çok konuşulmuştur. bu filmden sonra çekilen bir çok film otomatik portakal'a çeşitli referanslar yapmıştır.
    ayrıca sokak satıcılarında en çok bulunan film posterine sahiptir.
    #10185 gzmaknc | 14 yıl önce
     
  5. 5
    ilginç bir filmdir, ya çok beğenilir, ya nefret edilir...
    #24365 optican prime | 14 yıl önce
     
  6. 6
    kitabını okumadım ama filmini seyrederken garip bir haz duyarak seyrettim.. hiç bir sahne bana rahatsızlık vermedi son bıraktığım psikopat da değildim halbuki?? hatta alex'in bakışlarına, mimiklerine hayran kaldım. özellikle en sonda yer alan yemek yeme sahnesinde çok başarılıydı.. bu arada alex'i malcolm mcdowell canlandırmıştır.. çok sıkı eleştiriler barındırır içinde, ama öyle dalarsınız ki filme ağır aksanları bile rahatsızlık vermez.. süper bir film kanımca..

    ''welly welly welly wellllll''
    "but what i do i do because i like to do"

    hatta bu entry yazarken alex'in sesi kulağıma geldi böyle de insanı etkiler. evet.
    #24426 duman | 14 yıl önce
     
  7. 7
    bitirdiğimde bana "olm 7 sülalemi sikseler şuç işlemem lan!" dedirten filmdir.
    #40212 the riddler | 13 yıl önce
     
  8. 8
    "singing in the rain"e hiç bu gözle bakmamıştım...
    #40345 magrull | 13 yıl önce
     
  9. 9
    1971 yapımı stanley kubrick filmidir. sex, şiddet, hırsızlık içeriklidir. müziklerinde beethoven 9. senfonisi kullanılmıştır. a clockwork orgy adında pornosu mevcuttur.aziz üstel çevirisini yapmıştır.güzel filmdir.
    #46269 gnsl | 13 yıl önce
     
  10. 10
    konuşma ve olayların bana acayip şekilde absürt geldiği filmdir.ama ne olursa olsun anlatılmak istenen bakımından son derece iyidir.filmde ince bir ayrıntıyı mı kaçırdım bilmiyorum ama buradan sormak istediğim bir soru var(bkz: bethoven'ın suçu neydi gardaş?)
    #89859 walt09 | 10 yıl önce