kayıt

birgaripmakinaci

  1. 5
    sanırım atatürkçülerin marjinallerini görmüş, 'laikçiler' dediğimiz insanlarla iletişim kurmuş, görüşü farklı olduğu için dışlanmış, dolayısıyla atatürk'e ve atatürkçülüğe tepki geliştirmiş arkadaş. atatürkçüler başka fikirlerin konuşmasına müsade etmemek bir tarafa, başka fikirleri dinlemeyi özellikle isterler. örnek olarak kendimi ve tanıdığım atatürkçüleri gösterebilirim.
    atatürkü, diktatör olarak görmek isteyenler görebilirler. kendisi demokrasiyi ideal olarak benimsemiştir fakat yönetim anlayışının demokratik olduğunu ben de söylemem, bir 'tek adam'dır. ama yaptığı hareketlerin çoğu, milletin yararına olmuştur. ayrıca kurtuluş savaşı'nın da önderidir, dolayısıyla 'olmasaydın olmazdık' sözü o kadar da komik değildir. ama türbanlı görünce ayılıp bayılan kızıl saçlı 'laikçi' teyzeler komiktir, zaten onlar atatürkçü de değildir, yanlış anlamışlardır mustafa kemal'i.
    ha, canı sıkılmış trollük yapıyor da olabilir, o zaman aynen devam etsin sözlüğün canlanması için iyi oluyor *
    #62407 gitbasimdanaysel | 11 yıl önce
     
  2. 23
    kendisi okuldaki mescidin yakılmasının sorumlularından odtülüler diye bahsedecek kadar maletmeyi, genellemeyi seven bir insan evladı belli ki. çok sağlam bir klavye delikanlısı olduğunu düşünmekteyim.
    ya ben müslümanım deyince dayak yiyeceğini sanıp pısmış, ya da kendini ifade edemeyecek denli ezik olduğundan içine attıkları ile burada aslan kesiliyor.
    iki durumda da birinin kenndisinin müslüman olması ile kimsenin ilgilenmediğini, hakikaten kimsenin umurunda olmadığını anlatması lazım.
    iyice kayışı kopardı kendisi, yaptığı her fırsatta kendisine uygulandığını iddia ettiği faşizmdir çönkü.
     
  3. 12
    kinci, yaftalayıcı, basiretsiz komik yazar. sözcülükten ve sekreterlikten başka bir şey bilmeyen, dindar ve kindar yazar. gerçekleri göremeyen, olayları aynı medyadan takip eden, gözleri bağlı, ayakları topal, kulakları sağır yazar. belki de makinada kız az ya hani, şakirt makirt ayağına odtüde pek de yüzüne bakılmayan disco meraklısı, içkiye içinde bir özenti taşıyan, dışarda nurlu içerde abazan takılan, fizik çimlerinde sevgilisiyle öpüşen ablalardan kapabilirim düşüncesi taşıyordur. yanlış anlamayın, onların da özgür varlıklar olduğunu belirtmek isterim. öpüşmek, seks yapmak, içki içmek özgürlüktür. deyindiğim sadece içlerindeki vahim çelişki. belkide şakirt ayağına daha iyi bir iş bulurum diyordur, malum abiler önemli makamlarda. herkesi kemalistlikle yada faşistlikle yaftalamaya çalışır. dünyada bir onlar mı kaldı lan? hakkaten bir gariptir. fikirlerini söyleme özgürlüğü olan yazar, fakat bunu yaftalamayla basiretsiz propagandalarla yapan yazardır... (bkz: yazık la kimin çocuğuysa)
    #62705 rulokat | 11 yıl önce
     
  4. 24
    zirveye gelmeye tenezzül bile etmeyip yok mahkeme yok bilmem kaçıncı madde bıdı bıdı diye tehditler savuran yazarımsı, azıcık sıksaydı gelirdin yüz yüze insan gibi konuşurduk. feno kardeşine de sor bakalım zirvede herhangi tatsız bir olay yaşadık mı, hakaret veya tehdit ettik mi. anca bok at.
    #93413 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  5. 18
    kemalistlerin atatürk'e iman ettiğini sanan yazardır
    #63627 newjazz | 11 yıl önce
     
  6. 3
    sen mi olacan referans diye çıkıştığımız vecihiye en güzel en taze ve en oturtan cevapları veren güzide değerli delikanlı yazar ....
    #51490 trolleybus | 12 yıl önce
     
  7. 26
    işte şimdi ifşa oldun makinacı.

    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/209295/yolsuzluk-ulkeye-hizmettir-diyen-akp-secmeni

    #97274 oralettanesi | 9 yıl önce
     
  8. 11
    fikirlerini söylemekle sol frameye kin kusmak arasındaki farkı öğrenmesi gereken yazardır.
    #62527 nubmit | 11 yıl önce
     
  9. 22
    her entryde ezildiğinden karşıt fikirlere saygı gösterilmemesinden dem vurup , kendisiyle karşıt görüşte olanlara hakaret ederek laf yetiştirmeye çalışan bir çeşit şakirt.

    (bkz: odtü'de okuyup da akp'ye oy veren insan)
    #82356 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  10. 20
    dinini bir türlü hakkıyla yaşayamayan yazar...

    şöyle iki üç kafir recm etse rahatlayacak da...
    #82328 buburadamutluyum | 10 yıl önce
     
  11. 15
    Araştırmacı karaktere sahip yazarımızdır. Hakkımda topladığı bilgilerle kırmızı kapaklı kalın bir dosya oluşturduğu söyleniyor. Ayrıca soy ağacımda da 2 kuşak geriye gidebilmiş, rahmetli paşa dedemden öteye geçememiştir *
    #63282 burocknroll | 11 yıl önce
     
  12. 4
    trolleybus'e kefil olmak gibi bir niyeti yoktur. bildiği konu hakkında istediği entry'yi girme hakkına sahiptir sadece. sözlüğe yeni adım atmış ve sözlük için gayret sarf eden yazarların şevkinin kırılmasından rahatsızlık duymaktadır.
    kim olduğunun cevabı da zaman içinde görülecektir elbette.
    #51493 birgaripmakinaci | 12 yıl önce
     
  13. 21
    trol olduğuna emin olduğum yazar zira böyle bir dünya görüşü olamaz
    #82352 exorcist | 10 yıl önce
     
  14. 16
    aynı zamanda yardakçıları vardır. itfaiyeci gibi koşarlar arkasından.
    #63469 rulokat | 11 yıl önce
     
  15. 14
    rulokat nickli yazarın eline rulo yapıp verebilcek potansiyeli olan yazar.
    adam seviyeli bi şekilde kendini ifade ediyo anasını satıyım sizin gibi ona buna sırf görüşleri hoşuna gitmiyo diye dalaşmıyo
    (bkz: babadan oğula nesil bunlar )
    #63163 isimsiz | 11 yıl önce