kayıt

six feet under

  1. 1
    son 3 bölümünü (yaklaşık 3 saat ediyor) ağlayarak izlediğim, iddia ediyorum ki gelmiş geçmiş en iyi dizidir. ölüm konusunu kafaya takmış bünyelere hem ilaç gibi gelir hem de sinir eder, değişik bir şey işte izleyin
    #47350 duman | 13 yıl önce
     
  2. 2
    izelemek isteyipte izlemedigim dizidir kendisi.
    #47360 avatar | 13 yıl önce
     
  3. 3
    bir türlü rayına oturmayan hayatların yaşandığı, ve yine karakterler gibi bir türlü rayına oturmayan, bir sezonu çok iyi, bir sezonu kötü olan ama genel olarak inanılmaz zevk aldığım, iyi ki izlemişim dediğim, türlü türlü psikolojilerin harikulade işlendiği hüzünlü dizi.
    #73713 mtd | 11 yıl önce
     
  4. 4
    jenerik müziği harika dizidir.
    #73722 ilgimicekmedi | 11 yıl önce
     
  5. 5
    inanılmaz derin bir dizidir bu. her karakterin ayrı bi hikayesi ayrı bir gelişimi vardır. karanlık ve kasvetli olması yuzunden reklam aralarında rastlayan izleyicileri çekmeyebilir ancak başından itibaren izlenirse değeri anlaşılacaktır
    #89601 sveta | 10 yıl önce
     
  6. 6
    aşırı güzel fakat sinir bozucu dizi. bazen ölümü aşırı önemsiz, sıradan bir olay gibi gösterirken bazen bir karakter gelir güzel güzel konuşur öyle kalırsınız.

    quentin tarantino'nun planet terror filmindeki wray bu dizide cesetleri cenazeye hazır hale getiren yetenekli Frederico'yu oynamıştır bir de.
    #102840 dark matter | 8 yıl önce
     
  7. 7
    2001-2005 yılları arasında yayınlanmış, hiçbir zaman aşırı patlama filan yaratmamış, sessizce bitmiş, karakterleri aşırı gerçek olan dizi. dizilerde olabilecek şeyler de oluyor tabi ama bazen karakterlerden biri bir şey anlatıyor, kendi kendine konuşuyor veya bir saniyeliğine farklı bakıyor, o an sanki o karakter hayatınızdan biriymiş, hatta bazen kendinizmiş gibi hissediyorsunuz. farklı bir dizi. her hüzünlü sahnede acıklı müzikler çalmaz, hatta nadiren belirgin müzik kullanılır. klişe sözler yoktur mesela. her bölüm yeni biri ölür ve cenaze evine gelir, ölen kişinin yaşamı üzerinden bir konu işlenir. ama o konunun gelişimi, karakterlerin ruh hali bölümler öncesinden inşa edilir.

    başlarda biraz soğuk ve yavaş gelmişti. öyle, soğuk ve yavaş zaten. her bölümde ölüm gözünüzün içine sokuluyor, arada aptal aptal ağlatıyor* ama çok güzel. keşke arada zihnimden silip tekrar izleyebilsem bazı sahneleri.

    ayrıca bir de dexter'ı oynayan michael c. hall 5 sezon boyunca iri yarı bir zenci abiyle sevişiyor. sona doğru yine ciddiyeti sürdüremedim, olsun. cidden güzel dizi.
    #103212 dark matter | 8 yıl önce