kayıt

üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

  1. 1
    eşşeklik yapmayın iyi bölüm okuyumda kötü üniversitede olsun ne olacak demeyin. İyi üniversite daima iyidir. sonuçta 1 tanede adam alıyor olsalar işe iyi üniversiteden alacaklar. kötü üniversitede iyi bölüm okursanız şirket sahibi bikaç tane dalyarrak ama biz itü, odtü mezunlarını falan alıyoruz sizi almayız diyecek kadar çirkefleşebilir.
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)

    tabi iş önemli değil babamın dedemin şirketi var diyorsanız okumayı istediğiniz bölüm iyidir tabi. birde iyi üniversitede istediğiniz bölümü okumak vardır ki tadından yenmez.
    #46808 w4rdoom | 13 yıl önce
     
  2. 2
    sakın ismi cismi duyulmamış özel üniversitelere yüz vermeyin.bakkal gibi üniversite açılan güzel memleketimde odtü,boğaziçi veya bilkent gibi sayılı birkaç üniversiteden birine kapağı atmaya bakın.unutmayın artık ülkemizde önemli olan bölümünüz değil üniversiteniz.*
    #46810 kamikaze | 13 yıl önce
     
  3. 3
    yeteneğiniz varsa, müziğe ve sanata ilgiliyseniz aç kalcam diye korkmayın, siktiredin doktorluğu mühendisliği gidin konservatuarda veya güzel sanatlarda okuyun.
    #46816 chronzon | 13 yıl önce
     
  4. 4
    (bkz: yapmayın)
    (bkz: arkadaşlar gelmeyin tünel bombok bir yere çıktı)
    #54853 deneme beni | 11 yıl önce
     
  5. 5
    iyi bir üniversite her zaman olmasa da genellikle mantıklıdır. çünkü iyi bir üniversite de değilsen o iyi üniversitedekilerden hep bir adım geride olursun ve bunu düzeltmek için her zaman fazladan çalışman gerekir ha kapatılamaz mı kapatmayı bırak geçebilirsin bile ama kaç kişi bunu başarır o ayrı konu. diğer bir yandan iyi bir üniversitenin en iyi yanı iş miş değildir vizyondur. insana farklı bakış açıları kazandırıp seni bambaşka birisi yapabilir. bence en önemlisi budur genç. buna dikkat etmen gerekir. ve son olarak hayatta en kötü şey kararsızlıktır. kararından emin değilsen hemen vazgeç sonra çok pişman olursun.
    #54854 calculus | 11 yıl önce
     
  6. 6
    'üniversiteye bir kapak at gerisi kolay' bu cümle tamamen yalan bunu bilin.
    #54858 ams | 11 yıl önce
     
  7. 7
    boğaziçi felfeseye gideceğine, odtü psikolojiye gel.
    odtü kimya mühendisliği okuyacağına itü makina oku.
    #54877 la bi kalk git | 11 yıl önce
     
  8. 8
    ne istediğinizi iyi bilin. herkes mühendis/doktor/avukat bilmemne olucak diye bir şey yok. çocukluk hayali şeklinde değil de, hayatınız boyunca yapmayı gerçekten çok istediğiniz, sizi sakinleştiren, rahatlatan, eğlendiren bir şey varsa kesinlikle onun peşinden gidin. bunun üzerine hala diyorsan ki ben mühendis olucam, doğru düzgün kaliteli bir üniversiteye girmeye çalış. çukurova endüstri yazma, odtü kimya yaz. boğaziçi bilmemne yaz.
    #54892 42 | 11 yıl önce
     
  9. 9
    ingilizceyle aranız iyi olmadıysa hiç odtü ye gelmeyin
    #54908 gittigeliyorkom | 11 yıl önce
     
  10. 10
    Mka'yı dinleyin *
    bir de odtü kimya, hacettepe kimya, gazi kimya yazmayın.
    Kimya yazmayın!
    #85631 bluefairy | 10 yıl önce
     
  11. 11
    odtü'ye gelmeden bir kez daha düşünün. derslerden kalmak ve de okulu 2+ sene uzatmak olması gerekenden çok daha kolay ve yaz okulları diğer bağzı okullardaki gibi tüm dönemi kurtaramayabiliyor.
    #85633 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  12. 12
    verilen bütün nasihatleri unutun. ne istiyorsanız onu yapın.
     
  13. 13
    Düşünün.
    #85669 byln | 10 yıl önce
     
  14. 14
    chronzon arkadaş tam benim yazacağımı yazmış.7 sene önceye gitsem,sırf ailem istiyor diye okuduğum bu boktan bölümü es geçer, resim ya da konservatuar kasar,mutlu mesut yaşardım şimdi.Belki çok para kazanamazdım ama mutlu,kafam rahat ve sevdiğim işi yapmış olurdum.Velhasıl parayı ve ailenizin istediğini mutluluğunuzun önüne koymayın.
    #85729 noraluca | 10 yıl önce