kayıt

okul öncesi cinsel eğitim

  1. 1
    hala verilmeli mi verilmemeli mi diye insanların üzerinde anlaşmaya varamadığı tartışmalı konudur. çocuğun masumiyetinin bozulacağını düşünenler şiddetle karşı çıksalar da cinselliğin normal bir şey olduğunun küçük yaşta çocuğun beyninde yer edinmesi için kesinlikle okul öncesi cinsel eğitim verilmelidir. çocukların vücutlarını tanımaları için de olanak sağlar aynı zamanda cinsel eğitim.insanlarda cinselliğe eğilim bebeklikte itibaren kendini gösterir. bebekler altları temizlenirken zevk alır.benzer şekilde 3 yaşındaki bir çocuk sürtünmeden zevk alır.ergenlik çağına geldikleri zaman sadece pornografik videolar veya yayınlardan öğrendikleriyle bastırılmış cinsellik dürtüsünü zaptedemeyerek birer cinsel sapkın haline gelirler. başka açıdan yaklaşırsak küçük yaşta şefkat ve cinsel istismar amaçlayan dokunulmaları da ayırt edemedikleri için cinsel sömürüye maruz kalırlar. aile tarafından küçük yaşta cinsel eğitim verilirse bu tarz cinsel istismarların da önüne geçilecektir. ama daha önemlisi eğitim sistemindeki cinsel eğitim eksikliğidir.cinsel eğitimin üremeden ibaret olmadığını anlayamayan muhafazakar sistemde de değişikliklere gidilmesi gerekir.
    #39151 lala | 13 yıl önce
     
  2. 2
    okul öncesi normal bir eğitim bile adam akıllı verilmeyen, her şeyin isimde bittiği sanılan bir ülkede -(bkz: kreşe çocuk sarayı demek)- çok da gerekli olmadığını düşünmekteyim. he derler ki yaptık olacak, bana ne? olsun bitsin, çok da güzel olsun hem! faydalı olacağı da kesindir. bu dönemde hala tecavüzü çıkış noktası bilen namus bekçileri yetişmesin! ama cinsel eğitimi verecekleri adam akıllı bir okul öncesi eğitim kurumu bile yok ki!
    #39152 isinylmz | 13 yıl önce
     
  3. 3
    "biz de demokratikiz, laikiz bizim de kızlarımız 15 yaşında özgürce sevişebiliyor efenim" zihniyetinin ürünüdür. ayıptır.
    6 yaşında kız türban takınca psikolojisi bozulur, şeyiyle oynayınca kişisel gelişimini tamamlar diye düşünür bu zihniyete sahip kişiler...
    oldukça zararlıdır. oldu olacak ilkokul 4 ten sonra seks dersi koyalım yavaştan öğrendiklerini uygulamaya başlayıp tecrübe edinsinler ...
    #39154 tark | 13 yıl önce
     
  4. 4
    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/76890/belcika-kanalinda-cocuklara-cinsellik-dersi
    #50208 dadada | 12 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: okul öncesi dinsel eğitim)
    #50211 burocknroll | 12 yıl önce
     
  6. 6
    sınırları iyi ayarlanmadıkça ve uzmanlar tarafından doğru düzgün icra edilmedikçe boka saracak şeydir. daha çok kişisel bozukluk vakası ve travma görülebilir.
    #50218 limonata kolonyasi | 12 yıl önce
     
  7. 7
    3 yaşındaki çocuğun sürtünmeden zevk aldığını düşünenler için mutlaka gerekli olan eğitimdir.
    cinsel eğitim çocuklara verilmemeli cinsel eğitimin eğitimi anne babalara verilmelidir.
    cinsel eğitim zinha caiz değildir demiyorum ama cinsel eğitimi verebilecek en münasip kişiler anne babalardır.
    okullarda hele hele de okul öncesinde cinsel eğitim vermek kadar saçma birşey olamaz. o yaşta çocuğu sınıflara topladın o çocuklar utanacaklar.
    iyi de cinsellik vardır, önemlidir bıdı bıdı.
    soruyorum sana tuvalete gidiyor musun? gidiyorsun. peki kaç kişi gidiyorsun? başkası sana bakarken rahat sıçabilir misin? insan yanında biri olduğunda dahi pisuvarda işerken biraz huzursuz hissediyor kendini.
    bu yüzden de cinsel eğitim öyle ulu orta topluca verilmemelidir. dediğim gibi anne ve babalar tarafından verilmelidir.
    şimdi bana yobaz damgası yapıştırırlar ama biraz mantık çerçevesinde irdelersek doğru olanın bu olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
    #76232 fenomenon | 11 yıl önce