kayıt

24 yaşından küçüklere alkol satışının yasaklanması

  1. 1
    yeni çıkan yasayla uygulamaya konacak durumdur. devlet 18 yaşına gelmiş bireyi reşit kabul ediyor, vergisini alıyor, harcını alıyor, ona kendi kararıyla yuva kurma izni veriyor. hatta ona bir kaç tane de silah vermek için yasa tasarısı hazırlıyor ama içki alması için 24 yaşına kadar beklemesi gerektiğini söylüyor. hangi bilimsel temele dayanılarak çıkartıldığını merak ettiğim yasak.
    #35366 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  2. 2
    bizzat tayyip açıklamasıdır: "avrupa´yı örnek gösterdiler, onlara göre hareket edin dediler; medeniyet oradadır, onlara uyum sağlayın dediler; yaptık, şimdi de eleştiriyorlar, siz dincisiniz, bizim hayat tarzımıza karışıyorsunuz diyorlar."

    doğru da diyor 21 yaşına kadar alkol alınmıyor bazı avrupa ülkelerinde ama bazılarında da hele ki hollanda gibi isviçre gibi medeniyet beşiklerinde uyuşturucu bile yasal. bilemedin rte gene bilemedin.
    #35367 isinylmz | 13 yıl önce
     
  3. 3
    yasayı açıklamak için avrupa'yı örnek göstermekle yetinmeyen akp genç yaş aralığının 15-24 olması nedeniyle 24 yaşı seçtiklerini gururla kamuoyuna açıklarlar. e sen o zaman bu "çocukları" askere neden gönderiyosun? içki alacak kadar özgür iradeye sahip değiller ama ölmeye gitmelerinde bir sakınca yok.ok.kib.by.rte
    #35372 lala | 13 yıl önce
     
  4. 4
    24 yaşından sonra insan evladının daha uslu olduğu düşünülerek yapılmaya çalışılan uygulamadır herhalde. "18inde ehliyet alan genç 6 sene alkolsüz kullanmayı öğrensin de, sonra zaten alkollü kullanmak aklına bile gelmez" şeklinde bir zihniyet var galiba bunlarda.
    #35391 bobigeloglum | 13 yıl önce
     
  5. 5
    18 yaşında alkol alan delüğanlıların mazallah seçime sarhoş gitmeleri halinde akp ye verecekleri oyları başka partilere vermelerini önlemektedir bu yasa.
    #35411 yuruyen marul | 13 yıl önce
     
  6. 6
    İlk önce 'oh be bikaç seneyle yırttık" dedirten sonra kendi kendine " bu ne bana dokunmayan bin yaşasıncılık bee utan kendinden" dedirten olaydır.
    #35421 pumpkin queen | 13 yıl önce
     
  7. 7
    bir sonraki aşaması için (bkz: 60 yaşından küçüklere alkol satışının yasaklanması)
    #57137 dadada | 11 yıl önce