kayıt

mühendislik okuyan insanın kendini dünyanın en zor bölümünde okuyor sanması

  1. 16
    disiplinler arası farklılığı anlayamamış/öğrenememiş, hayat bilgisinden kalma sosyal bilimler değerlendirmesiyle hareket eden vatandaşın sözüdür
    #60619 ayiboan | 11 yıl önce
     
  2. 17
    diğer bölümlerdeki insanların onlardan daha az çalıştığını düşünür çünkü o üniversiteye ilk bilmemkaçıncı girmiştir. dokunmayın onlara kendi aralarında en zor işi yaptıklarını düşünsünler.
    (ayrıca belirtmek gerekir, genelleme yapmak doğru değil.)
    #61941 dadada | 11 yıl önce
     
  3. 18
    zor olan proje, midterm, rapor, lab, term paper,ödev, sunum olması ve bunların hepsinin aynı haftada olmasıdır. en zor bölümü sanmıyoruz ama zor olduğunu biliyoruz.
    #97858 morcoraplikedi | 9 yıl önce
     
  4. 19
    özellikle odtü - makine mühendisliği 3. sınıf için dünyanın en zoru demek çok iddialı olur belki ama top 10'da olacağını düşünmekteyim. daha önce de belirtildiği gibi aslında zorluğu derslerin anlaşılmamasından değil yoğunluktan kaynaklanır.

    ne kadar bilimsel bir gözlem olur bilemem ama bulunduğunuz yurtların çalışma salonlarına ve kütüphaneyi sabah 08.45'te açıp akşam 23.30 da kapatan insanların bölümlerine bakarsanız size bir fikir verecektir. ha adam sınavdan önceki gün gelmiş kütüphaneye çalışıyor, ondan bahsetmiyorum. sınavlar başlamadan 2 hafta önce bir gidin bakalım hangi bölümlerden insanlar var o kütüphanede.

    #97887 birgaripmakinaci | 9 yıl önce
     
  5. 20
    eski bir mühendislik öğrencisi olarak söyleyebilirim ki yanılgıdır.ajdarında mühendis olduğu şu çağda sen nire gonuşuyon mühendiiis http://www.youtube.com/watch?v=hghB3Vdr2-Q
    #97902 fiction | 9 yıl önce
     
  6. 21
    (bkz: bu hanıma haddini bildiriniz) #97902
    şaka ulen! el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu değirmen taşı sanarmış. beş yıllık inşaat mühendisi olarak bildiriyorum: geçecek kadar notu her türlü alırsınız. haaa, 4.00 kastıranlar, hele ki yurtdışında yüksek lisans/doktora düşünmüyorlarsa sadece kendilerine eziyet ediyorlar, orası ayrı.
    #97903 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  7. 22
    tamamen doğru bir bakış açısı olmakla birlikte bir dersin/bir bölümün neden zor ve veya kime zor ve veya nasıl zor olduğu gibi soruların öncelikli olarak kafatası içindeki organla düşünülüp cevap verilmesi gereken bir başlık. Burada iibf veya sbf bölümlerine ve öğrencilerine açıkça bok atmaya çalışan arkadaşların söylemeye çalıştıkları şey: "ben onların hepsinden zekiyim, okuduklarına bölüm mü diyolar, onların yaptığını götümle bile yapabilirim." Muhtemelen bu tip iddiaları olan arkadaşlar da hayatlarında tek sahip oldukları şeyin okudukları mühendislik bölümleri olduğu gerçeğinin verdiği acıyla kıvranmaktadırlar. Fazla üstlerine gitmeyin çok üzülüyorlar sonra.
    edit: okulumuzun mühendisliklerinin türkiye'nin en zor bölümlerinden olduğu gerçeğini reddetmiyorum.
    #97929 mini mini bir tuş | 9 yıl önce
     
  8. 23
    Mezuniyet kutlamalarında yata yata bitirdik diye sevinen arkadaşların zoruna giden durumdur.

    (bkz: valla puanım ingilizce öğretmenliğine tutuyordu)
    #98717 barada | 9 yıl önce