kayıt

mühendislik okuyan insanın kendini dünyanın en zor bölümünde okuyor sanması

  1. 11
    tıp okuyan arkadaşlar hariç * evet kesinlikle en zor bölümler mühendisliktir. özellikle elektrik elektronik mühendisliği,bilgisayar mühendisliği ve makina mühendisliğidir. endüstri mühendisliği bunlara nazaran kolay sayılabilir.* ha bunu kafama göre mi söylüyorum tabi ki hayır. nedenlerini sıralayalım.

    - odtü kampüsünde gezen çiftlerin* genelde işletme , sosyoloji , kimya gibi bölümlerde okuyor olması.
    - mühendislik dışında bölümlerde okuyan kişilerin yarın sınavım var diyerek gezmesi ve hala çalışmaya başlamamış olması *
    - sadece biraz uğraşmaları gereken işleri yaptıktan sonra bile atomu parçalamışcasına sevinmeleri **
    - yada bir iktisat öğrencisine linear algebra dersinin çok zor gelmesi *

    bu liste boyle uzar gider , geriye kalan tek şey ise mühendislerin sınava 3-4 gün ağır koşullarda çalıstığı halde gelen notun bb yi geçmemesidir.
    #42276 nevergiveup | 13 yıl önce
     
  2. 4
    henüz mimarlıkta okuyan bir insan görmemiştir
    #20508 iliganian | 14 yıl önce
     
  3. 1
    tuhaftır ama yurdum üniversitelerinde bolca bulunur bu arkadaşlardan. ne hikmetse mühendislik dünyanın en zor işi, okunacak en zor bölümü olarak tanımlanır. haydi arkadaşlar hepimiz mühendis olalım, sonra halaya duralım.
    #20453 varuna | 14 yıl önce
     
  4. 2
    işletme, eğitim ve fen-edebiyat fakültelerinde okuyanların bölümlerinin zor olduğunu iddia etmesinden daha acı olmayan durum.

    tıp okuyanlar, söz meclisten dışarı !
    #20460 marvellous | 14 yıl önce
     
  5. 18
    zor olan proje, midterm, rapor, lab, term paper,ödev, sunum olması ve bunların hepsinin aynı haftada olmasıdır. en zor bölümü sanmıyoruz ama zor olduğunu biliyoruz.
    #97858 morcoraplikedi | 9 yıl önce
     
  6. 21
    (bkz: bu hanıma haddini bildiriniz) #97902
    şaka ulen! el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu değirmen taşı sanarmış. beş yıllık inşaat mühendisi olarak bildiriyorum: geçecek kadar notu her türlü alırsınız. haaa, 4.00 kastıranlar, hele ki yurtdışında yüksek lisans/doktora düşünmüyorlarsa sadece kendilerine eziyet ediyorlar, orası ayrı.
    #97903 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  7. 3
    çok acı bir durumdur. halbuki işletme fakültesinde karı kızla gününü gün eden adam derslerde ne kadar zorlanıyor şu mühendis adayları bir anlasa...
    #20461 swedish hearts | 14 yıl önce
     
  8. 10
    "her bölümün kendine özgü zorluğu vardır tabi güzel kardeşim.[(bkz: leküm diniküm veliyye din)] ama matematik,fizik alanında kendine güvenen elektroniğe o kadar da zor demeyecektir, efendim derede balıklarla yüzmüş çocukcağız su ürünlerine zor demeyecektir..."
    la bi bırak. zorsa zor işte. sıkıyosa gel senin intro c alıp kafayı yediğin ,elektronikçinin zorla fizik ödev çözümü programı yazabildiği low level dilde işletim sistemi yaz. öyle elle tutulan bişey değildir, düşüneyim derken gtü başı dağıtırsın. garantidir. öyle boş zamanlarında devrimde içip alem yapmaya benzemez
    #42275 svchostexe | 13 yıl önce
     
  9. 8
    eşit ağırlık ve sözel bölümlerinin aslında herkes tarafından başarılabilecek olan, özel bir ilgi ve yetenek gerektirmeyen ama sayısal bölümlerinse farklı bir deha, bir yetenek ve müthiş bir çalışma ile başarılabilecek bölümler olarak algılanıyor olmasının bir yansımasıdır. halbuse tamamen kimin beyninin nasıl çalıştığıyla alakalıdır.
    #39620 lilith | 13 yıl önce
     
  10. 6
    haklı bir düşüncedir. aynı fikre sosyolojide okuyan bir insan kapılsa o da haklıdır. çünkü herkese kendi okuduğu bölüm zordur. bana sorarsanız odtü fizik dünyanın en zor bölümüdür. neden? çünkü her hafta yapılan fizik labları, sınavlarda sorulan çılgın sorular sizlerin değil benim götümden kan almıştır. aynı örnekleri her bölüm için türetebiliriz.
    #20570 chronzon | 14 yıl önce
     
  11. 15
    calculus derslerini 5 seferde ancak geçebilen(muhtemelen içinde c içeren bir notla) işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi vb bölümlerde okuyan gereksiz öğrencilerin mantıksız bulduğu söz.


    #58757 transistor | 11 yıl önce
     
  12. 22
    tamamen doğru bir bakış açısı olmakla birlikte bir dersin/bir bölümün neden zor ve veya kime zor ve veya nasıl zor olduğu gibi soruların öncelikli olarak kafatası içindeki organla düşünülüp cevap verilmesi gereken bir başlık. Burada iibf veya sbf bölümlerine ve öğrencilerine açıkça bok atmaya çalışan arkadaşların söylemeye çalıştıkları şey: "ben onların hepsinden zekiyim, okuduklarına bölüm mü diyolar, onların yaptığını götümle bile yapabilirim." Muhtemelen bu tip iddiaları olan arkadaşlar da hayatlarında tek sahip oldukları şeyin okudukları mühendislik bölümleri olduğu gerçeğinin verdiği acıyla kıvranmaktadırlar. Fazla üstlerine gitmeyin çok üzülüyorlar sonra.
    edit: okulumuzun mühendisliklerinin türkiye'nin en zor bölümlerinden olduğu gerçeğini reddetmiyorum.
    #97929 mini mini bir tuş | 9 yıl önce
     
  13. 20
    eski bir mühendislik öğrencisi olarak söyleyebilirim ki yanılgıdır.ajdarında mühendis olduğu şu çağda sen nire gonuşuyon mühendiiis http://www.youtube.com/watch?v=hghB3Vdr2-Q
    #97902 fiction | 9 yıl önce