kayıt

metu sözlük v5

  1. 16
    metusözlüğe sevgimi arttıran bir gelişme olmuştur. başarılıdır, güzeldir, hoştur.
    #85726 hyena | 10 yıl önce
     
  2. 17
    kendi temamızı oluşturabilme özelliğine,
    sağ frame'e
    takip ve engellemeye
    yazar sayfalarındaki avatar ve açıklama kısımlarına
    ukde sahiplerinin görünmesine
    bildirimlerin tarih ve saatinin görünmesine
    bir kez daha sağ frame'e
    Next&NextStar'a
    nba allstar'a +rep.

    klavye kısayollarının* çalışmaması umarım geçicidir, hiçbiri olmuyorsa r ve u gelsin bana yeter.
    sol frame'de başlığın üstünde durunca görüntülenme sayısı artık görünmüyor. çok da önemli değil ancak insan bazen merak ediyor, kaldırıldı mı anlık mı çalışmıyor acaba?
    tema tasarlanan sayfada arka plan ve logo özellikleri düzgün çalışmıyor sanırım, en azından herhangi bir resim yüklemeye çalışıp kaydet ve onayla dediğimde hiçbir dosya yüklememişim gibi devam ediyor.
    mobilde başlıklar tabını açtıktan sonra gündem, ukde veya herhangi bir şey seçildiğinde tab kendiliğinden kapanıyor, tekrar açıldığında istenen şeyler sıralanmış oluyor.
    mobilde bildirimler ve profile basıldığında aşağı açılan kısım ekranda küçük bir kısmı görünecek kadar solda açılıyor, ikinci kez basıldığında olması gereken yere geliyor.
    sağ frame çok hoşuma gitti ancak internet yeterli hızda olmadığında belli bir süre sonra açılmak yerine hiç açılmamayı tercih ediyor.
    sağ framede belli bir kategoride aşağı scrolladığımızda kategori de kayıyor, görünmüyor, hoş değil.
    bazen mobilde sayfa ilk açıldığında temanın tüm elementleri uygulanmamış oluyor, mesela temaya göre üst kısım siyah ve mor, ikinci ve üçüncü font da mor ise ilk açıldığında bazen üst kısım kırmızı ama ikinci ve üçüncü font mor olabiliyor.
    bazen mobilde ekranın sağında solunda siyah dörtgenler çıkabiliyor, bu sorunun benim telefonumdan kaynaklı olma ihtimali yüksek.
    eksileme limitinin kalkması da umarım bug'dır.*
    -çalışıyorlarmış ya la- bkz, gbkz ve türevleri şu an çalışmıyor sanırım, ya da bana küçük sürprizler yapıyorlar.

    bazıları benden kaynaklı olabilir ancak belirtmekte yine de fayda var. şimdilik bu kadar bulabildim.

    edit: herhangi bir bildirim olduğunda eskisi gibi adres çubuğunun üstünde tab logosu bildirim sayısını gösterecek şekilde değişmiyor artık.
    edit: yavaş internet bağlantısına yoruyorum, sol üstteki logo ve metu sözlük yazısı çıkmıyor.

    #85742 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  3. 18
    sözlük kendini aşmış O.o

    (bkz: insan gerçekten hayret ediyor)
    #85829 mus19f1a | 10 yıl önce
     
  4. 19
    radyosu olmaması sebebiyle hayallerimi yıkan yeni sürümümüz. hayırlı olsun diyelim ne diyelim yani. sözlük onların sonuçta. *
    #85831 solukbenizli | 10 yıl önce
     
  5. 20
    entry girmeye heveslendiren canlılık.
    radyo da olaydı iyiydi be.
    #85837 herhaltamaydonoz | 10 yıl önce
     
  6. 21
    Mobil versiyonunda bazı sıkıntılar var ama en kısa sürede hallolur diye düşünüyorum.
    Örneğin yeni başlık açamama, yazarlara msj atamama ve başlıkların olduğu frame'e geçişte birtakım sıkıntılar gibi.

    Bence özetle gayet güzel, kullanışlı.
    #85920 stfu | 10 yıl önce
     
  7. 22
    alışamamış ve yadırgamış olanlara bug'lar düzelene kadar sebretmelerini ve entry girme konusunda ellerini korkak alıştırmamalarını öneriyorum. doctor who'dan alışkınız biz sonradan sevmelere, tecrübe konuşuyor yani. don't worry, be happy guys!
    aynı zamanda bana aylar sonra entry girdiren başlıktır. eline sağlık sevgili burocknroll (ve varsa ekibi).
    #85930 benaslindayogum | 10 yıl önce
     
  8. 23
    (bkz: iyi oldu çok da güzel oldu tamam mı)
    #85972 stfu | 10 yıl önce
     
  9. 24
    çok güzel olmuş çokta hoş olmuş tamam mı :s
    #85988 blackeagle | 10 yıl önce
     
  10. 25
    Istatistikler kısmı eskisi kadar kapsamlı değil. Eski stats'ları istiyoruz!
    #86046 stfu | 10 yıl önce
     
  11. 26
    sol ve orta frame'i ayıran çizgi o kadar ince ki, özellikle laptop'ta yazarken bu kısmı bulabilmek, tutabilmek ve kaçırmadan aşağı doğru scroll yapabilmek için sherlock holmes gibi büyüteçle gezmek zorunda kalıyorum sözlüğe her giriş yaptığım zaman.
    o kadar da ince, öyle de düşünceli bir sözlük. ne de olsa sherlock holmes en sevdiğim polisiye karakteridir. bi de watson ayarlarsa bana tam olacak.
    #86088 stfu | 10 yıl önce
     
  12. 27
    bir yazarın bütün entrylerini nerden görebileceğimi bilemediğim versiyon. bilen varsa beni bi aydınlatın daa.
    #86144 benaslindayogum | 10 yıl önce
     
  13. 28
    iyi güzel hoş da,

    sağ üst köşede bi buton var, basınca sağ tarafta bir ek kısım açılıyor, çeşitli alt kategoriler var, belli ki bitmemiş ama bitse bile "bence" oldukça gereksiz. daha doğrusu olmasa daha iyi. anladığım kadarıyla bir sürü fonksiyonlar var bunlara sözlükte yer bululamadığı için ekstra bir boşluk ayarlanmış ilgili kısımla ve bu fonksiyonlar oraya atılmış.

    ancak dediğim gibi, hiç moden değil. kalkıp o butona basmak, sonra yeni bi frame'İn açılması, sonra orayı okumak, tıklamak belki. zor, gereksiz. illa ki o kısımlar dolacaktır ama bence kesinlikle başka kısımlarda ve daha kolay erişilebilecek yerlere monte edilmeli.

    benim bu konuda önerim ise kesinlikle itü sözlük'ü örnek almak olurdu.
    #86172 stfu | 10 yıl önce
     
  14. 29
    bu versiyonla ilgili naçizane beklentilerim: (güncellemeye açık)

    - internetimin ya da pc'min yavaşlığından mı kaynaklı bilmiyorum ama birtakım performans sorunları var gibi gibi.
    - bir önceki entry'de de bahsettiğim gibi, sağ frame tamamen kaldırılmalı.
    - bir önceki versiyonda bile olan ama bu versiyonda olmayan onlarca özellik sayabilirim. misal en basitinden yazar nick'ine gelince küçük bi pencere gelip online olup olmadığını ve özet yazar bilgilerini görebiliyorduk. hatta entry sonlarında yazar nickiyle birlikte yazar profil fotosunun ufak bir kopyası da gösterilebilir.
    - favorileme güzel, ama eksiklikler burada da göze çarpıyor. birinin benim entry'mi favorilere almasını bildirimlerde anında almak güzel. kaç favorimin olduğunun istatisitiklerimde gösterilmesi de güzel. ama bu favori entry'lerin ne olduklarını bilemiyoruz. son favorilenen entry'leri, ve yine son favorilediği entry'leri şeklinde yeni kısımlar getirilmeli yazar profili kısmında.
    - laf profilden açılmışken, burada çok eksik var gibi. örneğin
    "son 24 saat, son 1 hafta, son 1 ay" şeklinde pratikte aktivite durumu hariç herhangi bir faydası olmayan son derece gereksiz bir yazar istatistiğinin yazar profilinin en başında bulunması çok gereksiz. ben olsam çok daha farklı şeyler koyardım. misal "toplam entry sayısı, toplam aldığı artı oy sayısı, favori entry sayıları ya da en beğenilenler" vs gibi.
    - bu kısımdaki takip et mesaj at engele şeridi bu sayfanın en üstünde yazar nick'inin üstünde yer almalı.
    - bunun altındaki istatistikler gerekli olmakla birlikte sanki açılır kapanır bir butonmuş gibi tasarlanmış. oldukça overrated kategoriler, gereksiz yere dikey sıralanmış. üstelik bu yazar istatisiklerinin yeri zaten yukardaki kısım olmalı, 2 önceki maddede yazmıştım.
    - en beğenilen ve en kötülenen entry'leri güzel, ama bunların kaç tane olduklarının yanında bunların neler olduklarını da liste halinde görebilmeliyiz.
    - yine bu sayfanın en altında bir yazarın takip ettikleri, onun üstünde de onu takip edenlerin nickleri ya da mümkünse küçük profil fotolarıyla yazarların resimleri yer almalı. parantez içinde kaçar tane takipçisi ya da takip edilen varsa da gösterilmeli.
    - bu sayfada en üstte yer alan yazar nicki copy-paste edilebilmeli kolayca ve tıklanabilir olmalı ve yazar başlığına gitmeli.
    #86173 stfu | 10 yıl önce
     
  15. 30
    - bir başlığa bir şey yazdığımızda gönderiyor, iyi güzel ama gönderdikten sonra ne entry düzeltme seçenekleri ne de altta ki entry yazma alanı görünüyor. her ikisine de ulaşabilmek için sayfa yenilemek ya da herhangi bir başlığa tıklamak gerekiyor sol frame'den. bu sorun da düzeltilmeli.
    - bkz gbkz vs hedeleri solda değil sağda, kenara koy ve gönder kısımları ise sağda değil solda olmalı. hatta bkz'lar kutunun sağ üst köşesinde, kenara koy ve gönder butonları entry yazılan alanın sol alt tarafında olmalı.
    - yazar profilinde katkıda bulunduğu kanallar da düşünebilir. benim için çok önemli değil, zaten sözlük için bu kategori işi son derece gereksizdi. ama madem varsa yazarların ilgi alanlarını profil sayfasında görebilme ya da en azından bi fikir edinebilme konusunda yararlanılablirdi kim hangi alan hakkında kaçar tane entry yazmışsa. aramızdaki seks manyaklarının ifşa edilmesi şart. gerçi cinsellik tag'i yok bildiğim kadarıyla.
    - her yazarın profil sayfasında o yazarın sözlük tarihinde kazandığı rozetler gösterilmeli. rozet sistemi nedir ne değildir anlatmicam, az çok tahmin edebiliyorsuuzdur. ama hangi kateogirlerde rozet kazanılır mesela, haftanın en beğenilen entry'si, haftanın en dikkat çeken entry'si, ya da günün en iyi entry'si, haftanın en azimli yazarı, en çok doğru ispiyon yapan yazar, en çalışkan moderatör, en çok artı oy alan(haftalık), en çok oy veren vs.. tabi her hafta yeniden seçicek bu kişileri sistem ama aldığı her rozet yazar profiline işlenecek, hatta hangi kategoride girdiği, varsa ilgili entry'nin de gösterildiği bir rozet sistemi..
    #86174 stfu | 10 yıl önce