kayıt

1 ekim 2015 dikimevi otobüs faciası

  1. 1
    Bankaya para çekmek için gittiğimde dikimevi metro istasyonundan altıyüz yediyüz metre kadar ileriye itfaye bant çekmişti.Mahşeri bir kalabalık ve yerde yatan cansız bedenler.Muhtemelen 15 üstü.
    Olay anladığım ve duyduğum kadarıyla
    1.Rivayet; halk otobüsü normal bir arabaya çarpmış sonra çarptığı adamla tartışmış tartışmanın ardından sinirle aracı sürmüş o ara fren patlamış olabilir zira bizim ülkede o kadar cani yoktur.altına aldığını sürüklemiş altıyüz metre dedim belki daha fazladır.
    2.Rivayet; Dikimevi metro istasoynunda freni patlamış patladıktan sonra önüne geleni altına alıp sürüklemiş.
    Anlamadığım konular var tabi.Orada kırmızı ışık var otobüs o kadar sürat yapamaz yani fren nasıl patladı? Hadi patladı kaldırıma paralel nasıl gittin oraya doğru? Ankaranın en kalabalık yerlerinden bir yer orası?
    Umarım ölü sayısı çok değildir.Ama benim saydığım yerde yatan 7-8 kişi vardı. Kaldırımda kafası kanayanların sayısı oldukça fazlaydı.
    Buna benzer bir kazayı ilk defa görüyorum. İlk defa yaşıyorum. Daha önce intihar eden birine şahit olmuştum bir hafta yerde yatmak zorunda kalmıştım.Bunu nasıl atlatacağım.Ölenlerin aileleri nasıl atlatacak nasıl kabullenecek.
    Doğukan mançonun dediğini şimdi çok daha iyi anlıyorum babam o zaman ölmeseydi 99 depreminde ölürdü, o duruma dayanamazdı. Günah çıkartmak değil niyetim ama yüreğim kaldıramıyor şu an elim ayağım titreyerek yazıyorum bunları.
    Allah rahmet eylesin, yaralılara Allah şifa versin, kalanlarına Allah sabırlar versin.

    Şu an için 10 kişi yaşamını yitirmiş. http://www.ntv.com.tr/turkiye/ankarada-otobus-duraga-daldi-10-kisi-hayatini-kaybetti,1R9vzEi40kCM1688xyeQcw

    Edit: Rivayet kaza yapan iki otobüsü beklememek için hafif kaldırıma çıkan otobüsün freninin takılmış... Düz yerde otobüsün freninin boşalması diye bir şey yokmuş teknik olarak.
    https://www.youtube.com/watch?v=6zerhKsXZgA
    #99839 cayisallama | 9 yıl önce
     
  2. tümünü gör