kayıt

abdülhamit'in torunlarının tc'den istediği miras

  1. 2
    hukuktan anlayanlar miras hukukuna göre detaylarını yazarak anlatırsa daha güzel tartışılabilecek konu.
    ancak...

    ben pek gülünüp geçilecek bir mesele göremedim bunda. nasıl ki osmanlı miras konusunda geçerli ve makul bir hukuk anlayışına sahip olmadıysa maalesef biliriz ki cumhuriyet de bu noktada masum değildir.
    aklıma gelen bir kaç örnek vereyim:

    1- ermenilerin mirasları: ermeni vakıflarının ve ermeni vatandaşların miraslarından zengin olanları hiç duydunuz mu? sürgün yıllarında topraklarını, evlerini '' nasılsa geri döneceğiz '' diyerek can havliyle kaçan ermenilerin malı mülkü ne oldu? hala sahiplerini mi bekliyor? yoksa kuruluş yıllarında '' en çok hak edenler '' bu toprakları üzerine mi aldılar?

    2- rumların mirasları: rum vatandaşlar üzerinde dönen dolaplar ayrı bir komedi. 6-7 eylül olayları sonra kıbrıs harekatı dönemi, derken kaçmak zorunda kalan rumlar, yağmalanan malı mülkü vs...

    3- kürtlerin mirasları: yuh dediniz di mi? ne alaka kürtler! aslına bakarsanız o kadar önemli bir şey değil canım, hani şu köy boşaltmalar filan. sonra steril şehirlerimize geldiler de magandalık filan yaptılar hani! ne oldu onlar?

    sayalım mı tek tek? bir de tapu sistemine geçerken fakirin fukaranın arazisini kendi üzerine yaptıran beyler paşalar var ki oraya hiç girmeyelim.
    #97067 ismail abi | 9 yıl önce
     
  2. tümünü gör