kayıt

buept

  1. 1
    boğaziçi üniversitesi ingilizce yeterlilik sınavıdır. reading, listenin ve writing bölümlerinden oluşur.

    reading: 4er 5er sayfalık 2 makaleden oluşur. ilki search readingtir. makalenin hepsini okumanıza gerek yoktur. göz atıp cevabı bulup yapıştırmanız beklenir. bu bölüm 7-8 sorudan oluşu ve 30 dakikadır. diğer bölümü ise careful readingtir. bu kısımda makaleyi okusanız iyi edersiniz çünkü dolaylı sorular sorabiliyorlar. bu bölüm de 8-9 sorudan olşuyor ve 40 dakika süre veriliyor. dakikalı deneme çözmek gerekiyor bu bölüm için. soru stillerine alışıyorsun çünkü bir süre sonra.

    listening: bu bölüm de yine selective listening ve careful listening aşamalarından oluşuyor. selective listeningte dinlerken soruları ve boşluk doldurmalı soruları yanıtlamanız beklenir. careful listening ise note taking'dir. bu arada listening bölümlerini sınav olduğunuz sınıfa boğaziçili bir hoca gelerek okur. genelde cevaplarda keskin vurgulaar yapar ya da daha yavaş okur. bu açıdan avantajlı bir bölümdür. lakin note taking bölümü biraz daha zordur. ana pointleri yakalamanız gerekmektedir.

    writig: her birini 40dakikada yazmanız gereken iki essay konusu verilir. biri genelde argumentative essaydir. diğeri de cause-effect, opinion, advantage-disadvantage türü essayler olabilir. bu bölümden öyle herkesi kolay kolay geçirmiyorlar. mesela toefl'dan 79 istiyorlar bu sınavın yerine ama writing puanının 24 olması koşulu ile. ne kadar güzel essay yazan biri olursan ol o kurallara uyacaksın arkadaş! yoksa iş yaş. ama yine de writing örneklerini okumak beklentiyi görmek adına yeterli oluyor.

    boğaziçi üniversitesinin çıkışında durak copy diye bir kırtasiye var. orada deneme kitapları mevcut. en çok gidenler: decoding proficiency 2 ve 3. ayrıca bir de writing için örnek essaylerin derlendiği bir materyal var o da fena değildir. her çeşit essay tipinden örnekler var. en azından ne beklediklerini görmek açısından iyi.

    sınavın tamamı tükenmez kalem ile doldurulur. her bir bölümden %60ın üzerinde doğru yapmanız gerekir ki sınavı minimum c ile geçebilesiniz. zaten boğaziçi c ister muafiyet için. a ve b almak bir hayli zordur bu sınavdan. gerçekten çok iyi bir temelinizin olması gerekir. bu sınavın yerine ielts'den 7 toefl'dan 79 (writing 24 olmak koşulu ile) kabul ederler.

    toefl, ielts, buept ve odtu profuna girmiş biri olarak zorlukları şöyle sıralayabilirim: toefl)buept)ietls)odtü
    nacizane tavsiye: buept e gir. baktın geçemedin doğruca ielts'e koş! başarılar...
    #51821 kirmiziportakal | 12 yıl önce
     
  2. tümünü gör