kayıt

karma

  1. 1
    bu sözcük farklı sözcüklerle birlikte kullanılarak, karma yasası, karmik plan, karmik telafi gibi farklı anlamlara gelen terimlerin oluşturulmasında kullanılmıştır. (fakat karma felsefesi diye bir terim yoktur; karma, budist felsefedeki ve hindu felsefesindeki bir kavram ve bir yasadır.)

    karma; hem fiziksel hem de zihinsel her türlü eylemin sonuçlarının kaçınılmaz olduğunun ifade eder; düşündüğümüz her şey ya da yaptığımız her eylemin sonuçlarının, bizi bu yaşamımızda ya da sonraki yaşamımızda etkileyeceğini söyleyen bir kuraldır. yani; gerçekleştirmiş olduğumuz, fiziksel ya da zihinsel her türlü eylemin etkilerini şu anki gerçek yaşam içinde görmesek bile, bir sonraki yaşamımızda bu etkiler mutlaka kendini gösterecektir.

    hint dinlerindeki karma öğretisi, “yeniden doğuş” inanışı olan samsara ile bağlantılıdır. sebep –sonuç (etki-tepki) ilkesinin geçerliliği ruh var oldukça devam eder. hinduizm, budizm ve jainizm‘de karma; herhangi bir eyleminin veya düşüncenin sonucunun, her şekilde sadece o kişiyi etkilediğini ifade eder.

    karma, tanrı’nın ya da dünyada bir hâkimin hüküm vermediği, “ilahi bir lütuf” ya da “ceza” olmadan, kişinin kendini değerlendirdiği bir öğretidir. * http://tr.wikipedia.org/wiki/karma_yasas%c4%b1

    ayrıca da tarkan'ın 2001 yılında çıkardığı albümün ismidir.
    #43379 benaslindayogum | 13 yıl önce
     
  2. tümünü gör