kayıt

erdek

  1. 3
    ben küçükken amcamlarla birlikte ailecek günübirlik gittiğimiz tatil beldesi. Sadece kendimiz olsak ev tutar uzun süre kalırdık fakat bozkırlardan gelen baba tarafına deniz biraz ters olduğu için günübirlik bile fazla gelirdi. Bursa'nın çok daha güzel sahilleri varken niye ta oraya giderdik hiç anlamadım, denizi de kirli olurdu zaten. her neyse, her yaz bir gece amcamlar Eskişehir'den bize gelir, babamla ikisi deli gibi içer ve "yarın sabah erkenden erdek'e gidelim, çocuklar yüzsün" diye parlak bir fikirle gelirlerdi. annem zaten elinde olsa komple Eskişehir'i yakar, 5 amcamın hiçbirinden, özellikle şu an bahsettiğimden hoşlanmaz ve doğal olarak ne onların bizde kalmasını ne de beraber denize gitmeyi sevmezdi.

    ben daha çok küçüğüm, kız kardeşim ya var ya yok abimse tam bir ergen**, amcamın kızı ve oğlu ise aşağı yukarı 20 yaşlarındaydı o zamanlar. ertesi sabah tabi babamlar ancak öğlen ayılırlardı ve yola bir şeyler yedikten sonra çıkardık, en denize girilmeyecek saatte vardığımızda ise kuzenimin mayoya ihtiyacı olduğu fark edilirdi ve ona mayo bakmaya biz de peşlerinden giderdik. sonra simit, deniz yatağı ve tabi babamlara da rakı derken sonuç: akşam üzeri hava serinken ancak denize girebiliriz ve herkes şifayı kapar, denize dalga vuunca kumdan kale yapmaya çalışırız ama affedersiniz bir boka benzemez, sonra sarhoş araba kullanmasınlar diye biraz daha vakit geçirilir, yemek filan yenir ve Bursa'ya döneriz, amcam ve babam içmeye devam ederler, sonra diğer amcamları arayıp hoparlörü de açıp birbirlerine küfrederler. annem ise sabah olup amcamlar evden ayrılana kadar sinirinden bize söylenir.* istisnasız 5-6 yıl boyle devam etti sanırım, bir gündüz gözüyle gidip gezemedik ilçeyi.

    Şimdi ise adamlar yaşlandılar doğal olarak, artık sadece oturdukları yerde içip kardeşlerini arama kısmını gerçekleştiriyorlar. annem çok istese de tatile gitmiyoruz zaten, çünkü 3 adet birbirinden cins çocuğu var.

    Derken bu yaz bir değişiklik yapalım dedik, annemin ısrarı ile, başkasını yanımıza almadan gidip birkaç saat uğrayıp bir şeyler yedik erdek'te*, nihayet aydınlıkta neye benzediğini görme fırsatımız oldu. tek dikkatimi çeken şey meydanındaki 15 temmuzla ilgili kocaman muşamba afişti. Halka birlik çağrısında bulunan ve cumhurbaşkanını öven bir şeydi ve insanlar önünde fotoğraf çektiriyorlardi. ilçenin ise küçükken hatırladığımla alakası yoktu tabii. gece 3'te denk gelen bu başlığa da teşekkür ediyorum, bana bir daha Bursa'nın sahillerinin daha güzel olduğunu hatırlattığı için. yalnız gemlik değil o tarafa gitmeyin hiç.
    #104107 dark matter | 7 yıl önce
     
  2. tümünü gör