kayıt

tez yazmak

  1. 5
    Öncelikle insanın ömründen ömür götürebilen bir eylem. O sürecin sonuna gelmenin hazzını yaşamayan bilemez.

    Başlık altına girilen entrylerde de görüldüğü üzere, tez yazan birçok insan bir yerlerden yardım alıyor. Bu sadece ülkemizde gözlemlenen bir durum olmanın çok dışında, bütün dünyada büyüyen bir trend. Bu konuda küçük bir araştırma yaptığımızda Amerika dahil dünyanın her yerinde tez yazan insanların, kişilerden ya da kurumlardan yardım alma eğiliminde olduğunu görebiliyoruz. Bu durumda insanın aklında tez yazıp, yüksek lisansını tamamlamış ama tezi hakkında bilgi sahibi olmayan insanların yer yüzünde kol gezdiği fikri cereyan ediyor. Bu durum şüphesiz ki doktora tezleri için de geçerlidir.

    Neyse ki madalyonun diğer yüzüne baktığımızda, bu tezlerini kendileri yazmayan bireylerin yerine arka planda o bilgiyi hazmetmiş, ünvanını alamasa da o tezi yazmış ya da yazımına yardım etmiş insanlar var.

    Bu konuda yazım sırasında yardım alma ile tezi birilerini yazdırma eylemlerini birbirinden ayırmak doğru olacaktır. İnsan zorlandığı süreçlerde yardım almalıdır, dozunu ayarlamak suretiyle. Bilgi paylaşımı ve takım çalışması süreçleri hızlandıran ve bireyleri ileri atan eylemlerdir. Bilgiye hızlı ulaşabilmek adına kişileri ya da kurumları danışman olarak kullanabilmeliyiz, bütün tezimizi birilerinin sırtına ücret karşılığı yıkmadığımız sürece. Umarım kaygımı iletebilmişimdir.

    Konunun üzerine, dozunu ayarlamak suretiyle danışmanlık alınabilecek bir de kaynak paylaşmayı borç bilirim.
    Link: http://odtuludenodevtez.com
    #102995 dirit | 8 yıl önce
     
  2. tümünü gör