kayıt

üye olup hayal kırıklığı yaratmayan sözlük

  1. 1
    şu an için metudur. neden ? sor neden? çünkü vıcıklık yok, dedikodu yok, ve en güzeli zirve yok daha ne olsun...........

    -isteseler de yapamıyolla asdasdasd-

    çünkü ilginç şeyler gördü bu gözler zamanında. şu sinsi lise dizilerinde oynamış kadar oldu bu sözlükler sayesinde. ama artık yaşlandık hacı, dahasını bünye kaldırmaz.
    #102548 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  2. 2
    insanların beklentilerini boşa çıkarmayan sözlüktür. kişilerin sözlükten ne umduğuyla, ne amaçla üye olduğuyla ve neden hala orada bulunduğuyla direkt alakalıdır. ve üzülerek söylüyorum ki benim için bu sözlük katiyen metu değildir. hatta sözlüğü kısaca tanımlamam istense seçeceğim ilk kelime öbeği açık ara hayal kırıklığıdır. geçmişe, buradaki dostlarıma ihanet etmek istemem ama durum böyledir, ve burada tanıştığımız yazarların çoğu bu düşünceme hak verecektir. bana katılmıyorsa yeterince vakit geçirmemişizdir, başka ihtimal veremiyorum.

    yanlış anlaşılmasın, burada bulunmaktan ve arada yazmaktan, yazılanları okumaktan büyük keyif alıyorum. çok güzel anılarım oldu, çok güzel insanlara tanıştım, trolllerimiz bile güzeldi. yeri geldi günde 200 entry gördüm, yeri geldi 1 hafta entry girilmedi. yeri geldi bir yazarın üşenmeyip sıkılmayıp başka bir yazarın tüm entrylerini tek tek eksilediğini gördüm, trolllerin birbiriyle kapışmasını çekirdek çitleyerek izledim. 384 verginin kodlarının başlığını tek tek açan da gördüm bir harfin başlığını açıp "bi harf" diye entry giren de gördüm. buluşmalar ayarladık, zirve yapalım deyip sonunda 2-3 kişi kaldığımız da oldu. en yakın arkadaşlarımıza bile söylemediğim şeyleri buraya yazdım bazen. sözlüğün buglarını, eksiklerini düzeltmek için burocknroll'u ve a mind beside itself'i darladım kaç kere, kaç gece beraber oturup işi gücü bir kenara bırakıp neyi yanlış yapıyoruza, ne yapsak sözlük daha güzel olura kafa patlattık. alkollüyken ne eski sevgiliyi ne memleketi kurtarmayı seçtim, sözlük hep önde geldi. v3, v4, v5 metudio ve daha nicesi... sözlüğün ilk iki senesine de tanıklık edemediğim için çok üzgünüm, o zamanlar burada olmayı çok isterdim. tabi bu süreçte her şey çiçek böcek değildi, tatsız olaylar da yaşadığım oldu, insanları kalbini kırdım, benim kalbim kırıldı. sözlükte ilk attığım mesaj çemkirmeydi mesela. ama genele baktığımda güzel anılarım ağır basıyor.

    peki şimdi ne değişti de sözlüğün adını duyunca aklıma gol yemiş, eli belinde boynu bükük kaleci duruşu geliyor? üstümde sözlük t-shirt'ünü görüp soran arkadaşlara sözlüğü nasıl anlatsam da benle dalga geçmeseler diye akla karayı seçer oldum. bunun sebebini arayacağım şimdi, aklımda daha önce hiç dile getirmediğim, adamakıllı incelemediğim fikirleri birleştirebilecek miyim bilmiyorum but i'm damn sure going to try.

    mesela sözlüğü en başta niye sevdim, sessiz sakin halinden, dost meclisi gibi ortamından sevdim. çok samimi ve çekiciydi, ki hala da öyle o zaman sebep bu değil.
    ilk heyecanı kaybettim desem de yanlış, üye olalı 4 sene olmuş hala buradayım hevesle entry giriyorum. ı ıh bu da olmadı. ya da şöyle deneyeyim, acaba burayı beni bazen şaşırttığı için seviyordum da artık çok atraksiyon olmadığı için bıkar gibi mi oldum? o da olamaz çünkü elbet enteresan bir şeyler oluyor burada, tecrübeyle sabit.
    yeni yazarlar, yeni başlıklar entryler ilgimi mi çekmiyor artık desem de olmuyor. her daim takip ettiğim yazarlar, acaba ne dediler dediğim başlıklar, nasıl tepki alacağını merak ettiğim entryler oluyor. hep oldu ve olacak da, eminim. hissizleşmediğime de göre sadede gelebilirim.

    önce burocknroll'a bizi kırmayıp sözlük için ne istediğimiz dileğimiz varsa işlerinden feragat edip yardımcı olmaya çalıştığı ve bize daima güvendiği için çok teşekkür ediyorum. amacım(ız) hiçbir zaman çok büyük bir sözlük olmak olmadı, sözlüğün bu küçük ve sevimli halini hep sevdik. çok bir şey istemedik, her gün binlerce entry girilsin işte şu kadar yazar kaydolsun her gün gibi bir kaygımız yoktu. ha, olsaydı fena olmazdı herhalde ama bize bu hali yetiyordu da artıyordu bile.

    gel gelelim beklentiler bu kadar düşükken bile hayal kırıklığına uğradım kaç kez. işte sorun tam burada, kendimi kandırıyorum. beklentilerim hiç düşük değil, hatta zamanla iyi şeyler oldukça arttı sanırım ve sözlüğün şu hali bunları karşılamıyor. eskisi gibi online'da 4-5 kişi ayna anda göremez olduk. zirve yapalım dedik kimse gelmek istemedi ki bu artık kaçıncı oluşu, bıktım vallahi. anlamıyorum insanları.

    hala fark etmediyseniz söyleyeyim, ben bu zirve olayına fena takığım. sözlük her canlandığında biraz insanlar birbirlerini tanır gibi olduğunda bir heves geliyor, aha bu sefer olur diyorum. aramızda konuşuyoruz, kamuoyu yoklaması yapılıyor saat belirleniyor başlık açılıyor. sonra zirve günü geliyor, bir bakmışız o kadar hevesli yazarın biri yok ortada.

    şimdi yanlışsam düzeltin. zirveden sizden farklı, kişisel bir çıkarım yok. sizin de katılmaktan keyif alacağınızı düşünüp ayarlıyoruz bunu. olduğu kadar sınavlara gelmeyen, havanın güzel olduğu tarihlerde yapmaya çalışıyoruz. ama bir dönüp bakıyoruz ki gelen yok. ve bu da çok üzücü. sonra insan oturup sorguluyor, yanlış olan ne, neden hep hüsran oluyor diye.

    diyorum belki insanların vakti yoktur, gelmek isteyip de gelemiyorlardır. bunu engellemek için sınavlara göre boş tarihlere denk getiriyoruz genelde, ama yine de olmuyorsa ve sebep buysa canınız sağ olsun.

    belki korktuğunuz, çekindiğiniz için gelmiyorsunuzdur. bunu da anlıyorum, son zirve başlığı altında bununla ilgili bir şeyler karaladım. hoş, benim yazmamla düzelmesine pek imkan vermiyorum ya. bilemiyorum, o kadar derse gidiliyor, yemekhaneye gidiliyor, toplu taşıma kullanılıyor vs. ama sözlük buluşmasının gerilimi ayrı, biliyorum ben de yaşadım ama asıl sebep buysa durum gerçekten vahim.

    belki her yazar sözlüğe benim baktığım gibi bakmıyordur, zirveleri de boş ve anlamsız görüyordur. saygı duyarım. ama bu da değil gibi, sözlüğü canlandırmak isteyen bu kadar kişi varken hiç mantıklı gelmiyor bana.

    belki beni sevmiyor, benden çekiniyor olabilirsiniz. olayı kendime bağlamak istemem ama tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmaya çalışıyorum zira son bilmem kaç zirveyi ben organize ettim demeyeyim de başlığını en azından ben açtım. bir husumet varsa zaten ister istemez etkileyecektir. bilemiyorum, böyle bir şey varsa bu da üzücü olur ama bunu bana söylerseniz de anlayışla karşılarım.

    belki zirvenin ortamından rahatsız olacağınızı düşünüyorsunuzdur, bu konuda sizi temin edemem ama bakın bir örnek zamanında fenomenon katıldı bir zirveye, her ne kadar bazı düşünceleri bizden farklıydıysa da gayet keyifliydi. temin edemem ama dönen muhabbetin kalitesinin beklentileri karşılayacağına inancım tam gibi.

    sonuç olarak bunların hepsini birleştiriyorum ve işin içinden çıkamıyorum. her başarısız girişimimden sonra da bir daha yapmayacağım desem de ya bu sefer olursa deyip tekrar deniyorum ve olmuyor. denediğim için pişman değilim ama keşke her seferinde hayal kırıklığına uğramasam. 30-40 kişi de beklemiyorum ki; 5 bile olsa olur, o da olumlu.

    sakın yanlış anlamayın, bu denemeler hep hüsranla sonuçlandığı için kırgınım ama kızıyor veya hesap soruyor değilim. cidden merak ediyorum, geri dönüş bekliyorum çünkü bu belirsizlik beni deli ediyor. sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum. bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, her türlü fikre açığım. daha fazla hayal kırıklığı yaşamamak için mesajlarıma bakıyor olacağım. sağlıcakla!

    origin out

    ps: bence üye olunup olsa daha doğru olacak ama bilemiyorum.
    #102562 originofsymmetry | 8 yıl önce
     
  3. 3
    kaliteli paylaşımların olduğu sağlam adımlar ile yavaş yavaş ilerleyen sözlük, metu sözlük.
    #102593 beni benimlebirak | 8 yıl önce
     
  4. 4
    çoğunlukla +/- veremememe*, bazen mesajlarımın gitmemesine veya birden fazla kez gitmesine, entry gönderirken de kimi zaman aynısından iki üç tane göndermesine rağmen metu sözlük diyebilirim, birkaç başka dandik sözlükte hesabım olmasına rağmen kullanmadığım için de olabilir tabi. burası daha samimi. bir de buglar olmasa çok güzel olacak.
    #102627 dark matter | 8 yıl önce