kayıt

rize'de atatürk heykelinin yerine çay bardağı heykeli konulması

  1. 1
    gündemdeki bir konu. change.org'da gerçekleşmemesi için kampanya başlatılmış: http://tinyurl.com/pbvfkq9

    heykelin değiştirilmesine rize'liler çoğunlukla destek veriyorlarsa, böyle bir kampanya abesle iştigaldir. bir heykeli bir yöre insanına dayatmak zorbalıktır. heykelin atatürk heykeli olması bunu değiştirmez. kendi kutsalınızı başkasına dayatamazsınız. nasıl ki alevi mahallesine zorla cami yapılmasına karşı çıktıysak rize için de aynı demokratik yaklaşımı benimseyebilmeliyiz.

    derin analizlere girmeye gerek var mı bilmiyorum: mesele mustafa kemal atatürk'ü sevip sevmeme ile ilgili değildir. onun heykelinin kaldırılmasına böyle tepki vermek sebeplerle sonuçları birbirine karıştırmak oluyor. biraz tarih bilen kentlileşmiş bir insan, sonuç olarak atatürk'e zaten saygı duyar. che guevara'nın sırt çantasından nutuk çıkmış geyiği ile ne kadar dalga geçsek de, kendisi gerçekten de bizzat savaştığı devletlerin komutanları ve devlet yöneticileri tarafından bile saygı görmüş bir isimdir. bir yerde bir grup insanın heykelini kaldırmak istemesi ve dahi bunu gerçekleştirmesi bu saygınlığa gölge düşürmez.

    tabii bir meselenin varlığında aklımızla verdiğimiz kararla hareket etmek başka, bize hissettirdikleri ise başka olabilir. bu vesileyle şu bakınızı buraya bırakayım:

    (bkz: camiye giden camiye layıktır)

    #99824 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  2. 2
    heykel bir sanat ürünüdür önce insanlara bunu öğretmek şarttır
    ayrıca insanın aklına acaba rizede sadece bir heykel için mi yer var? sorusu geliyor
    #99828 exorcist | 9 yıl önce
     
  3. 3
    Bir işi yaparken tüm ideolojik yaklaşımlardan sıyrılıp güzeli ve uygunu yakalamaya çalışmalı. Rize çayla özdeşleşmişken, memleketin her metrekaresine Atatürk heykeli düşerken "ooo pis yobaz Atatürk düşmanı" gibi bir yaklaşım önce onun hatırasına saygısızlıktır. Projeye baktım iyi duruyor.
    #99904 kazım koyuncu | 9 yıl önce