kayıt

emanet oy goygoyu

  1. 1
    derhal bitirilmesini emrettiğim goygoydur.

    goygoyun kaynağı: siyasi partiler ve/veya sempatizanlarının, partinin herhangi bir seçimde aldığı oy miktarını tapulu malları varsaymaları.

    işin aslı: bir partinin herhangi bir seçimde aldığı oy miktarı tapulu malı değildir.

    buraya kadar herkes hemfikir değil mi? eyvallah...

    analizi yerli yerine oturtmak için; seçmen bağlılığının parti amblemine değil de siyasi pozisyona olduğunu ortaya koyalım ve goygoycuların aslında buna atıf yaptıklarını varsayalım;

    herhangi bir partinin kendisini herhangi bir siyasi pozisyonun biricik temsilcisi saymasını ve bu duruşu belirli bir anda benimseyen seçmen kitlesini kendi doğal seçmeni kabul etmesine de ses çıkarmayalım;

    eyyy pek muhterem siyasetçiler... siz en ufak menfaat için kırk takla atarsınız da ben fikrimi seçimden bir ay önce cevap verdiğim araştırma anketinde belirttiğim fikirden bir dirhem kaydırmış olamaz mıyım? veya senin belirttiğin siyasi pozisyonda olduğuna inanmıyor olamaz mıyım? veya senin akıl etmeyip rakiplerinden birisinin beyannamesine eklediği bir vaadi beğenmiş olamaz mıyım? veya "o son birayı içmeyecektin" misali bir söylemine/hareketine/bakışına kıl olmuş olamaz mıyım?

    ve en önemlisi, sana değil de ona verdiğim oyun hakkını verirse; gelecek seçimde sana döneceğimi düşündüren nedir?

    ayrıca, chp'ye oy vermiş biri olarak bu söylemin chp'ye zarar verdiğini düşünüyorum: burada; hem düşünmüş taşınmış ve x'e değil y'ye mühür basmış seçmene saygısızlık, hem de en tepesinden "emanet oyların farkındayız, mahcup etmeyeceğiz" beyanında bulunmuş bir partiye sürekli "seni benim ta...klarımdan çıktın" tarzı hadsizce bir had bildirme çabası görüyorum. tam chp'nin devletçi tutumunu bıraktığı için takdir ettiğimiz bu dönemde "buraların ağası biziz" tarzı söylemler yine siyasi rakiplerin ağzına sakız olacaktır.
    #99287 Sweeny Todd | 9 yıl önce