kayıt

opera max

  1. 1
    norveçli opera firmasının android telefonlar için geliştirmiş olduğu ve %50 oranına kadar veri tasarrufu sağlayan mucizevi uygulama.
    bildiğiniz üzere* operanın geliştirmiş olduğu tarayıcılar opera turbo işlevi sayesinde verileri %30 ile %90 arasında sıkıştırarak veri tasarrufu sağlıyordu. ancak bu sadece tarayıcı için geçerliydi.
    opera max ise youtube, instagram, vine tarzı interneti kullanan pek çok uygulamada verileri sıkıştırıyor.
    peki bu uygulama nasıl nasıl çalışıyor?
    çok basit anlamda anlatmak gerekirse örneğin biz youtube videosuna tıkladığımızda youtube'un sunucusuna "ben bu videoyu açmak istiyorum" şeklinde çok küçük miktarda bir veri gönderiyoruz. youtube ise buna mukabil videonun çok daha büyük olan verisini bize gönderiyor.
    opera da ise işler biraz daha farklı oluyor. opera videoyu kendi sunucusuna indiriyor, ardından sıkıştırıp bize gönderiyor. yani bir nevi aracı görevi üstlenmiş oluyor. böylece fazla kalite kaybı olmadan veri tasarrufu sağlamış oluyor.
    çeşitli tarayıcıların bu veri sıkıştırma işlevi olsa da şuan için opera max'ın başka bir alternatifi yok.
    yalnız sadece mobil data kullanırken işe yarıyor, wifi'de kullanılmıyor. mobil internet kullananlar mutlaka indirsin. arkaplanda fazla ram harcamayan bir uygulama.
    daha önce kısıtlı ülkelerde beta versiyonu olsa da 7 ağustos tarihi itibariyle türkiye için yayınlandı.
    http://www.operaturkiye.net/opera-max-beta-turkiyede-yayinda/

    bu da google play linki
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.max&hl=tr
    #90989 fenomenon | 10 yıl önce
     
  2. 2
    Wifi da ise yaramamasi kotuymus zira her wifi hizli degil.ote yandan yavaslatmasi (sunuculardan dolayi) yuxunden tercih etmiyorum
    #94485 ispanyolarmadasi | 10 yıl önce