kayıt

sarma sigara

  1. 2
    paket sigarayı çok net tokatlayan.

    fiyatıyla başlayayım. kabaca bir hesaptan sonra aylık giderim, paket alıyor olsaydım 8-9 katına çıkacaktı. kullanılan tütün kağıt ve de filtre fiyatları da kendi içinde değişiyor tabi ama en kalitelileri bile kullanılsa yine de yarı yarıya bile etmez.

    sarmayı içmek genelde daha uzun sürüyor ve daha tatmin edici oluyor. ağır paket sigaralardan 2-3 tane üst üste içince bile aynı doygunluğa ulaşamıyorum. ki bir de paket sigaraların hızlı tüketimi baş ağrısı yapıyor bende.

    sarma bir süre içilmeyince kendiliğinden sönüyor, sonra devam edebiliyorsun.

    sarıp sonra içmek için biriktirmediğimden de bir nebze içilen miktarı kontrollü bir seviyede tutuyor, bir şeylerle uğraşırken sarmak zor olduğu için. paket olunca halbuki bam güm içiliyor.

    içine konulan tütün miktarı ile sıkı veya gevşek sarılabiliyor, tütün azsa normalde 10 dal çıkacakken birazcık esnetip 12-13 dal çıkarılabiliyor.

    otlanılması hiç koymuyor, hatta abartılmadığı sürece mutlu oluyorum. biraz da geleceğe yatırım gibi, ne kadar kişi sarmaya daha olumlu bakar hatta başlarsa zor durumlarda kağıt filtre vs. bulma şansım artıyor.

    biraz da kötü yanlarından bahsedeyim. sarmaya alışma süreci biraz ilgi istiyor. ilk sarılanlar sigara dışında her şeye benzer, zamanla düzelir yılmamak lazım. hatta belli bir seviyeye geldikten sonra da hep müthiş sarılmıyor arada yine fail oluyor.

    kağıt filtre ve tütün üçlüsünü taşımak pakete kıyasla çok daha zor, bu hususta bu iş için tasarlanan keseleri, sarılıp saklanacaksa da boş paketleri veya tabakaları tavsiye ederim. bir de sağa sola çok tütün dökülüyor genelde, aynı şekil kül de esasında az oluyor ama daha çok uçuyor sağa sola. kapalı bir mekanda içiliyorsa temizliği daha sık yapmak gerekiyor.

    son söyleyeceğim, sigara ciddi anlamda bağımlılık yapan ve faydasıyla zararı kıyaslanamayacak kadar kötü bir şey. sarma içmek de bu kötülüğü hafifletmiyor. yukarıda da sarmayı sadece paketle kıyasladım, hiçbirinin içilmemesini tabi ki yeğlerim. lütfen başlamayın.

    #103748 originofsymmetry | 8 yıl önce