kayıt

ferguson olayları

  1. 4
    dünya lideri bir abd'yi hazmedemeyen zencilerin komplosudur.
    #97049 bursa cocugu | 9 yıl önce
     
  2. 3
    usa missouri eyaletine bağlı ferguson kasabasında başlayıp tüm missouri eyaletinde yaşanan protestolardır. michael brown adındaki siyahi bir gencin silahsız olmasına rağmen öldürülmesine isyandır.

    aslında bu olayları ele alırken gezi-taksim olaylarıyla örtüştürmek sadece bir noktada makul. makul olan kısım gezi isyanında öldürülenlerin silahsız olması. ancak bu tek başına örtüştürmeye yeten bir olgu değil. çünkü gezi, ölümlere bir isyan olarak başlamadı. ölümler gezi'nin bir sonucuydu. biz türkiye'de yaşanabilecek gelişmelerle örnek vermeye çalışacak olursak örnek olsun ceylan önkol'dan bahsetmeliyiz. veya roboski'den...
    yani başlayacak olaylar silahsız olanın öldürülmesi neticesinden yayılmalı ve temelinde ayrımcılık ve ırkçı bakış açısı olmalı. kabul etmeniz zor ama bu bizim ülkemiz açısından değerlendirildiğinde tam olarak kürt sorunu'na tekabül eder.
    kart-kurt, ekmek yediği kap filan diyen olmazsa elbette bunu genişleterek konuşmak mümkün.
    #97038 ismail abi | 9 yıl önce
     
  3. 2
    mevzubahis polis abd yargısınca suçsuz bulunmuş.

    adaletin bu mu "dreamland"? bu arada berkin'in, ethem'in vurulmasını buradan olumlamaya çalışanlar çıkacaktır. kıçlarına kına yakmaya girişmesinler hiç. kolluk kuvvetinin kafasına göre adam öldürmesi o gün burada da haksız bir eylemdi, bugün abd'de de haksız bir eylemdir. kanunlar aksini iddia ediyorsa değişmesi gereken bizim adalet anlayışımız değil, kanunlardır.
    #97031 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  4. 1
    ukde: lone ranger

    abd'de 18 yaşında siyahi bir gencin beyaz bir polis tarafından vurulmasına tepki ile başlayan, aslında orada siyahi kesimin rahatsızlığı, hor görülmesi, azınlıkta olması ve hala daha ayrımcılığa maruz kalması nedeniyle sokağa çıkma yasağına rağmen devam eden, missouri'deki siyahilerin bir nevi haklarını aradıkları çatışma, polis şiddeti açısından gezi olaylarını aratmıyor okuduklarıma bakacak olursak.
    #89903 originofsymmetry | 10 yıl önce