kayıt

abdülhamit'in torunlarının tc'den istediği miras

  1. 5
    osmanoğlu ailesi adrenalin bağımlısı olduğu için mi bu işe soyunmuşur bilinmez. gelgelelim "risk budur" demek zorunda olmadıkları bir senaryo da mümkün, şöyle ki: bir avukat ablamız/abimiz osmanoğlu ailesinin, hak iddia edebileceği mülkler için, kapısını kendisi çalmıştır. dava(lar)ı kazanması halinde yüzde alacağını, kaybetmesi durumunda ücret talep etmeyeceğini söylemiştir. eh, isteyenin bir yüzü kara...

    satılan mallar, bahsi geçen yedinci maddenin çıkması akabinde haraç mezat hızlıca satılşa zorlanmış olsalar bedel tartışması anlamlı olabilirdi. ancak son birkaç mülkün satışı birkaç sene öncesinde yapılmış. yani seksen yıla yayılmış bir tasfiye süreci mevcut. buradan kolaylıkla çıkarılabilecek ilk sonuç, ailenin malları değerinin çok altında elden çıkarmaya zorlanmadığı olsa gerek.

    başlık abdülhamit'in torunları üzerine olduğuna göre, diğer konular için burası yeri değil demektir. bir de benim şöyle ( #96885) bir entry yazmışlığım da mevcutken, devletin her icraatini savuncağım düşünülüyorsa vah ki ne vah. (ilk kez kendi külliyatımın bir cûzüne atıf yaptım, çok zevkli oluyormuş lan)
    #97095 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  2. 1
    gülünüp geçilmesi gerekendir. hep 'muktedir'in şımarttıkları bunlar. bir tek beraber fotoğraf çektiren t.c. dışişleri bakanı gülmesin, o düşünsün ne yapacağını.
    tiplerin anglosakson olması da ayrı bir trajikomikliktir.
    yunanistan'da emsal bir dava olmuş eski kralın torunlarıyla, AİHM 18 milyon dolar ödetmiş, torunlar cukkayı kapmış yani. böyle bir durumda, Türkiye cumhuriyeti derhal karşılık vererek dedenin borç kabilinden mirasını torunlardan talep etmelidir.
    #79847 gitbasimdanaysel | 10 yıl önce
     
  3. 6
    sözlükte yeni olduğum için her entryi takip etmem henüz mümkün görünmüyor. ama günlük yazılan entry miktarına bakınca bundan sonra tartışmaların daha verimli geçeceği de aşikar.

    her konu da anlaşmak mümkün görünmüyor. ancak bazı hususlarda da haklı olma ihtimaliniz yüksek sanırım. '' gel sana temizinden bir dava açalım '' ayağı avukatlar var çokça. bu konu da öyle midir? bilemiyorum. ama olamaz da diyemiyorum.

    osmanlı sevdalısı bir iktidarın daveti ile de teşvik sağlanmış olabilir mi? açıkçası bu da olabileceği için yine farklı bir antitez sunmam da mümkün değil. fakat bir noktada henüz fikrim sabit. ortada gülünecek bir konu var gibi gelmiyor bana.(ilk entry baz alındığı zaman). gelen zaman ömrümüz yeterse davanın aşamalarına göre neler olup bittiğini gözlemleyip devam edebiliriz umarım.
    #97097 ismail abi | 9 yıl önce