kayıt

tanrının olmadığının kanıtı

  1. 1
    tanrı vardır demek, 'tanrının olmadığının kanıtı' yoktur anlamına geleceğinden, ateistlerden önce teistlerin bu kanıtın olmadığını kanıtlaması gerekir.

    #87054 mechanil | 10 yıl önce
     
  2. 2
    kendi açımdan bakacak olursam, dünyadaki bunca kötülük ve masum insanların öldürülmesi , bunun yanından bahsettikleri Tanrının müdahale etmiyor olduğu gerçeği aslında öyle bir tanrının olmadığının kanıtıdır. olur da varsa, açıklamalarını bekliyorum. Felsefi açıklamalarda ise şöyle bahsediyorlar :

    ''Kötülük Kanıtı: İçinde yaşadığımız dünyada kötü olarak nitelediğimiz oluşumlar vardır. Savaşlar, hastalıklar, depremler gibi. Mutlak olarak iyi olan Tanrı olsaydı bu kötülükler olamazdı. Eğer Tanrı var olsaydı, bunlara engel olurdu. Ayrıca dinler insan yaşamlarında bazı kötülüklere neden olmuştur. Mesela, din savaşlarının nedeni Tanrı’dır.

    Ahlaki Gerçekler Kanıtı: Başlıca savunucuları Nietzsche ve Jean Paul Sartre’dir. Sartre’ye göre, evrende kendi kendini yaratan tek varlık insandır. İnsan, kendi kendini yapar ve kendi değerlerini gene kendisi oluşturur. Ona göre, evrendeki her nesnenin bir özü, birde var oluşu vardır. Yalnız insanda var oluş özden önce gelir. Yani önce insan vardır; sonra kendi özünü kendi yaratır. Tanrı varsa özgürlük yok demektir. O zaman insan kendi özünü oluşturma gücünden yoksun olacaktır.''
    #87060 nihil | 10 yıl önce
     
  3. 3
    ateistlerin arayıp bulamadığı delildir.*
    #87062 dadada | 10 yıl önce
     
  4. 4
    (bkz: madem allah yok bu ateistler neyi inkar ediyor)
    #87512 troia | 10 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: tanrının olduğunun kanıtı) ??
    #87540 enik | 10 yıl önce
     
  6. 6
    yokluğun kanıtı mı? ne münasebet!?
    (bkz: müddei iddiasını ispatla mükelleftir)
    #97915 Sweeny Todd | 9 yıl önce
     
  7. 7
    yoktur. olmayan bir şeyin var olmadığı kanıtlanamaz, delillendirilemez; çünkü yoktur. yani ben şimdi assdfas diye bir tanrı var onun yok olduğunu ispatlayın desem ispatlayamazsınız.
    #97918 bursa cocugu | 9 yıl önce