kayıt

yunanca

  1. 1
    Hepimizin öyle ya da böyle sandığımızdan çok bildiği dildir. Hiç bilmiyorum diyen adam bile hergün yunanca kökenli bir sürü kelime kullanmaktadır, farkında değildir.

    Dünya'nın en seksi dilidir; tahrik sebebidir. Peltek peltek sesler, vurgulu vurgulu heceler, birbiri ardına gelen kafiyeler. Zaten yunanca kafiye "yapmamak" için özel çaba harcamanız gerekir.

    Aynı zamanda soru işareti yerine noktalı virgül kullanır.

    Bildiğimiz anlamda müzik yunanca'da doğduğu için midir bilmem, hangi dilde şarkı dinlersem dinleyeyim, hiçbiri yunanca'Nın tadını vermez.

    Kendisine aşık olduğum, ama aşklarımı kendisini kullanarak yaşayamadığıma üzüldüğüm dildir.
    #65199 lefteris | 11 yıl önce
     
  2. 2
    yunan dili.
    #99015 gizemnet | 9 yıl önce
     
  3. 3
    güzellik timsalidir.

    https://www.youtube.com/watch?v=_PH5LTjdRD4
    #99018 kamikaze | 9 yıl önce
     
  4. 4
    En sistematik dillerden biridir dünyadaki.Ayrıca bir türkün yunanca yazıp okuması(anlaması demiyorum) çok kolaydır çünkü bizim dil gibi okunduğu gibi yazılır.İngilizcedeki gibi come yi kam diye okumazsın. Odtü'de de yunanca dersi veren çok iyi bir hocamız vardır Gizem Hoca.İyi de öğretir ama çok ödev verir.Herkese tavsiye ederim almasını o dersi ama unutmayın çok ödev verir.
     
  5. 5
    geçen sene seçmeli olarak 1. kurunu aldığım ders. çok zevkliydi öğrenmek ama ilerledikçe zorlaşıyor tabi. düzenli bakmayınca kopuş kaçınılmaz oldu. bakarsan bağ bakmazsan dağ dedikleri işte.. hocası ise bir melektir. seviyorum seni gizem hocam.

    şu an herhalde adımı falan söylerim anca. ama ortamlarda yunanca biliyorum derim kim bilecek
    #103884 sikerione | 7 yıl önce