kayıt

cuma namazı

  1. 2
    sadece erkeklere farz olduğu zannedilen namaz. evet efendim kadınlara da farzdır.

    "Ey iman edenler! Cuma günü namaz için ezan okunduğunda Allah'ı anmaya koşun, alış-verişi bırakın; sizin için hayırlı olan budur; eğer bilirseniz. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin, Allah'ı çokça anın, umulur ki, felah bulursunuz." (Cum'a: 62/9-10)

    cuma namazıyla ilgili kuranda bulunan tek ayetler bunlardır ve gördüğünüz gibi kadın ya da erkek ayırt etmemiş. cuma namazıyla ilgili hadislerde de böyle bir ayrım yok isteyen açıp bakabilir. cuma namazının sadece erkeklere farz olduğunun düşünülmesinin sebebi ise "Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin" bölümü. müslümanlara göre bu sadece erkeklerin görevidir bu yüzden bu ayet sadece erkekleri kasteder. çünkü kadın bırakın çalışmayı evden dışarı adım atamamaktadır. bu şeriatın olduğu ülkelerde şu an böyle oluyor ve peygamber dönemi de aynen böyleydi. bu yüzden o dönemde de sadece erkekler cuma namazı için camiye gitmişlerdir ve nesilden nesile de sadece erkeklere farz olduğu anlatılmıştır ama işin aslı öyle değildir. bu durum açık ve net olarak peygamber dönemindeki insanların peygamber de dahil olmak üzere nasıl erkek egemen bir kafaya sahip olduklarını gösteren örneklerden sadece bir tanesidir.

    "ama islam kadına çok değer veriyooorrr." diyenler için geliyor: http://25.media.tumblr.com/fcbc01efc8f1300a776d633a01e89327/tumblr_mh1fp16dFV1rqiy78o1_400.gif
    #92929 galaxi90 | 10 yıl önce
     
  2. tümünü gör