kayıt

odtü fizik topluluğu

  1. 1
    odtü'nün eski topluluklarından biri. aktiflik konusunda açık olmak gerekirse sinüs eğrisi gibiler, bir yıl aktif, bir yıl pasif gibi. geçmiş yıllarda topluluk içi entrikaları pek anlatılmasa da gizli saklı hikayeler olarak kimilerinin hatıralarındadır.

    ne yapar bu topluluk:
    - herkese hitap eden bilimin popüler konularıyla ilgili bölümdeki konusunda bilgisiyle hatırı sayılır yerlere gelmiş hocalara seminer verdirir.
    - sahip olduğu ve zaman zaman geliştirdiği deney düzenekleriyle deney sunumları ve gösteriler düzenler. özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerinin bilime olan merakını arttırmak amacıyla deney gösterileri için geziler düzenler.
    - fizik öğrencilerinin arasındaki iletişimi arttırmak amacıyla arasıra kongreler düzenler. bunlardan en ünlüsü ulusal fizik öğrencileri kongresi olup, odtü fizik topluluğu'nun başlattığı bu etkinlik her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenmeye devam etmektedir.
    - kısa süreli çeşitli kurslar verir. örneğin, geçmişte programlama sanatı kursu vermişlerdi, bu dönem kuantum fiziği kursu düzenlendi.
    - kış okulu düzenler. bundan bir kaç sene önce sömestırda düzenlemiş olduğu enerji kaynakları ve uygulamaları kış okulu'na türkiye'nin dört bir yanından katılım olmuştur.
    - fizikle alakalı film ve belgesel gösterimleri yapar.

    yapar da yapar. büyükşehir çalışıyor nitekim.

    bu arada facebook ve twitter sayfalarından da hem duyuru yaptıkları gibi hem de fizikle alakalı güncel gelişmeleri haber vermektedirler. o açıdan takip edilesidir.
    facebook: https://www.facebook.com/odtu.fizik.toplulugu
    twitter: https://twitter.com/odtuft

    kısacası genelde kendi halinde takılsa da zaman zaman düzenlediği ulusal çapta büyük organizasyonlarla güzide bir topluluktur.
    #64413 fizikci | 11 yıl önce
     
  2. tümünü gör