kayıt

ilkokula türbanla girmek

  1. 2
    bu işin ilkokulu, lisesi, üniversite, hastane, adliyesi yoktur. eleştirdiğiniz şey her ne ise farklı bir açıdan bakıyorsunuz. o kızın kendi kültürü, inancı dolayısıyla kapandığını kabullenemiyorsunuz. o zaman kapatalım bu ülkeyi başörtüsü takanları almayalım öyle midir? esas derdiniz ilkokula türbanla girmek değil, inancın kendisi. bu cinsel obje ile ilgili söylemlerinizden belli oluyor. ve sizin karşı çıktığınız şey başörtüsünün kendisi. bu ülkedeki bayanların %52si kapalıyken ve kendi inançlarını, kültürlerini kendi çocuklarına aktarırken neden bu bu kadar ağırınıza gidiyor. bir düşünün bakalım 5.denemede de olsa bu kız o okula neden alındı? çünkü bu olay sansasyoneldi ve siz bunun üzerinden ah vah memleketimin hali yapabilecektiniz. ama bu başlığın konusu kaç yaşından itibaren başörtüsü takılmalıdır değil. onun için duruşunuzu ve eleştirdiğiniz noktayı iyi tayin etmelisiniz.
    bahsettiğimiz şey özgürlüklerse evet bu da bir özgürlüktür. e o zaman biz de bikinimizle girelim ilkokullara elitist söylemleri ise hiç vurucu ve etkileyici değildir, kalkışmayınız antipatik oluyorsunuz. bu haber bende bir zafer duygusu falan yaratmadı bilmek istersiniz diye söylüyorum kardeşlerim.. çünkü ne bu ibretlik bir paylaşım ne de boyumun ölçüsünü aldım. ben inançları sizin kadar küçümsemiyorum çünkü. kişilerin her türlü düşüncesini dinleyebilirim mantık düzleminde tartışırsak. ha sen bana dersen ki şöyle böyle kurallar var olmaz bu iş. ne güzel kuralların işlevselliğini tartışırız seninle. ancak abdestleri mi bozulacak, tahrik mi olacaklar baştan sınırları çizen ve tartışmaya olanak tanımayan argümanlar. çünkü bu allah ile kul arasındadır ve herkesin inancı kendinedir. ben bu inancı sorgulamam, haddim de değildir zaten. esas acı olan sizin körü körüne ne dediğinizi bilmeden tartışmalara girmeniz.
    bu olay "yaratılmış" bir olaydır ve laikçileri uzunca bir süre oyalayacaktır. o yaştaki kıza neden okula giderken başını açması gerektiğini anlatabilen varsa beri gelsin. ha dersen ki bak vallahi bozulmaz abdestleri bu kız düşünmez mi dışarda da takıyorum ben bunu. kendimce ve dinimce bunu takmak istiyorum ve açık kimseleri de tahrik edici bulmuyorum. takma sebebim türlü potansiyel sapkınlıklar değil kendi inancım, ne diyeceksiniz. örümcek kafalı, sarımsak beyinli, hep ailesi yaptı bunu mu? silkinin ve kendinize gelin. bu ülkenin gerçekleriyle öncelikle inançlara saygı duyarak yüzleşin. ondan sonra arayın beni kuralları ve özgürlük kavramını tartışalım. ancak şu an hiç mi hiç müsait değilsiniz tartışmaya.
    #30904 kundi | 14 yıl önce
     
  2. tümünü gör