kayıt

diş fırçalamak

  1. 1
    birçok açıdan gerekli ve faydalı fakat iki sebepten ötürü istediğim düzene bir türlü oturtamadığım kişisel hijyen eylemi. ilgili sebepleri aşağıda anlatacağım, ara sıra internette biraz aratıp bir şey bulamayınca bırakıyordum peşini de artık bu gidişe bir dur demenin zamanı geldi, size güveniyorum.

    -bir sözlük düşünün ki yazar bilgi paylaşacağına bilgi dileniyor *-

    ilki diş macununun fırçalama esnasında ağızda bıraktığı şiddetli yanma hissi. orada ne oluyor ne dönüyor bilmiyorum ama bazen, hele bir de dilimi falan da fırçalamaya kalktığımda, bir yanmaya başlıyor ki gözümden yaş geliyor. normalde de herhangi bir zaman fırçalarken o ağız illa yanıyor ve emin olmamakla beraber yapabildiğim tek çıkarım bunun sigarayla bir alakası olabileceği zira içmediğim bazı zamanlarda bu kadar acı yoktu diye hatırlıyorum. yine de başka tetikleyen etkenler olması gayet olası.

    ikincisi de fırçaladıktan sonra veya listerine'den sonra ağzımı yarım saat de çalkalasam üstüne bir şey yiyene veya su harici bir şey içene kadar o susuzluk hissi hiç bitmiyor. ağzımın içinden bütün su parçacakları emiliyor gidiyor sanki böyle yatmadan fırçalıyorum mesela, üstüne bir litre su içiyorum ve gram fayda etmiyor. sıcak suyla çalkalıyorum yok, soğuk suyla çalkalıyorum yok, ılık suyla çalkalıyorum yok, orasına burasına her yerine o su gidiyor geliyor yok arkadaş yok yine musluğu kapadığım an o dinmeyen susuzluk hep orada. illa fırçalayıp bir şeyler mi yemek lazım üstüne hemen bütün etkisi koruması gitsin bir anlamı kalmasın ben anlamadım ki, sade soda sanırım biraz bu susuzluğu dindiriyor da her gece her sabah soda mı içeceğiz. hayır bir de diş fırçalıyorsam evdeyim, evdeyken de zaten galon galon su içiyorum bir yerden sonra kabak tadı veriyor damacana gibi gezmek.
    #104777 originofsymmetry | 4 yıl önce
     
  2. tümünü gör