kayıt

öbür tarafta ebesinin amını görecek yazarlar

  1. 2
    ukde: Sweeny Todd
    onemli olan ic temizligi degil ise oralettanesidir.
    cunku allahin varligina inaniyorum, kendisine saygili da davraniyorum ama cogu seyde sacmalamis aferdersiniz. mesela oruc. simdi ben 20 saat ac susuz kalip geri kalan surede istedigimi yiyebiliyorsam nasil acin halini anlayabilecegim ki? de ki bana sunlari sunlari yiyemeyeceksin mesela kuru ekmek, su ve biraz da tatli bir seyler yiyebileyim falan. hadi dinin sosyal boyutunu gectim allah bizim sadece onun dedigini yapip yapmadigimiza bakiyor, tapiyor muyuz tapmiyor muyuz diye. olabilir, kendine tapilmasini istemesi dogal bence. ben tanri olsam ben de isterdim ama iyi bir insan olmaya calisitigim icin bir insan olarak tapinma istemiyorum. her neyse, oruca donecek olursak insan 20 saat ac kaliyor tanri dedigi icin sonra ezanla birlikte amuga bile koyarim diyerek cilginlar gibi yiyor, sevisiyor, tekrar yiyor.sey gibi sanki tovbe edip edip gunah islemek gibi. daha kotu bir durummus gibi.
    mesela hacca gitmek. tanri diyor ki hacca gitmenin obur dunya icin uberotesi katkilari vardir, cilgin sevap point kasarsiniz ama paraniz yoksa gitmenize gerek yok. ama iyi de senin hedef kitlen sana inananlar, 5 vakit namazini kilanlar, cehennemin cilginli alevlerinde yanmak istemeyenler falan. gitmek istiyor adam sen boyle diyince naaapsin. sonra hac icin kenara para atiyor. bazi insanlar var cocugunun egitimine bilmem neye yatiracagi parayi hac icin biriktiren. gercekten var. hadi oyle yapmasin cidden agir fakir, ama senin dedigini de yapmak istiyor ama yasi kemale geldiginde hayiflaniyor hacca gidemedim diye uzuluyor. uzulmesin ya yazik degil mi? benim ninem oyle uzuluyordu mesela. kiyamam.
    sonra mesela kurban. o konuda tanriya cok kirginim cunku bin yillik hikayeyi araklamis afedersiniz. bakiyorum tum kulturlerde kesiyorlar bir seyleri. daha yaratici olabilirdi. bir de yaratici sifatina sahip bir varligin boyle seyler yapmasi. olmamis.
    heeeee simdi bana gelip de suc allahin degil sacmaliyorsun insanlar din kavramini bosaltiyorlar demeyin. cunku tabiki insanlar abidik gubidik isler yapicak. gunahkarlar lan bir kere! bunlar neden cennetten kovuldu. insani en iyi taniyan oysa daha iyisini yapmaliymis bence.
    velhasili bu elestirileri yaptigim icin gunahkarim. sen de benim gibiysen ebesinin aminda gorusmek uzere mumin kardesim.
    #100085 oralettanesi | 8 yıl önce
     
  2. tümünü gör