kayıt

amsterdam

  1. 1
    coffeeshoplar, alkol, kanal turu ve vangogh demektir kısaca...haaa sex de var tabi ama onu "redlight district" diye ayrı bir başlık açıp oraya yazmak gerekir...
    #31877 jim raynor | 13 yıl önce
     
  2. 2
    bi haftadan sonrası sıkar gibi gelen şehir,coffeshoplar kesinlikle denenmelidir. (bkz: bulldog )
    #59972 kikikismi | 11 yıl önce
     
  3. 3
    güzelliği ve meşhur o "kafa"sının abartıldığını düşündüğüm şehir. anne frank'in meşhur evinin bulunduğu yerdir ayrıca.
    #66625 didaydidayday | 11 yıl önce
     
  4. 4
    söylenecek çok şey var aslında bu şehirle ilgili; zaten bir şehri birkaç satıra sığdırmak nasıl mümkün olabilir

    öncelikle efenim şehrin her yerinde 'xxx' yazısını herhangi bir bilboardta, afişte, otobüs durağında görebilirsiniz. şehir düzenlemesi için koyulan direklerin şekilleri de aynı zamanda yarrağa benzer hale gelmiştir. "redlight district"te alkol almak yasak ama mariuhana çekmek serbesttir. nitekim alkol alırken gelip uyaran atlı polisler söz konusu mariuhana olunca adeta siklerine bile takmamışlardır. "vangogh" müzesinin harika olduğu söylenmektedir; ancak interrail içerisinde dar bir zamanda gittiğimiz için gezebilme fırsatı bulamamışızdır. yok, ben sanatla falan ilgilenmem diyorsanız da size müzenin hemen yanındaki açık alanı ve yine oradaki marketi önerebilirim, muhakkak orada birkaç bir şeyler içmelisiniz. akşam üzeri de ortamı güzel olabilmektedir: aman köpeklerin bıraktığı dışkılara falan dikkat edin. yine aynı meydanın amsterdam tren istasyonu tarafında o klasik amsterdam fotoğrafının çekilebileceği harfleri bulabilirsiniz; yalnız dikkat akşam saatlerine kalmayın bu sefer insandan geçilmiyor. eğer illa fotoğraf çekileceğim ben orada derseniz sabah saatlerinde gitmenizde fayda var hem gün yeni doğarken kimse de yokken güzel bir enstantene yakalayabilmeniz mümkündür. bunun dışında amsterdam'da uğramadan geçmeyeceğiniz yerlerden biri "sex museum"dur ki neler neler say say bitmez; en iyisi gidin kendi gözlerinizle görün; ama biraz açacak olursak bizim amsterdam'da başka bir türkle karşılaştığımız ilk yer diyebilirim. ikincisiyse redlight tabii ki. bunlarla birlikte tren istasyonunun binası muhteşemdir ve hemen tren istasyonundan çıkınca sola doğru ilerleyip köprünün ve kanalın yanında kalan cafe'de kanal kıyısına oturup bir kahve içmeden de dönmeyin bence amsterdam'dan. bunlarla da bitmez amsterdam kanal turunuzu yapın muhakkak; o kuzeyde olduğunuzu hatırlatan evleri sokakları bir de kanallardan görmek muhteşem olacaktır. yürürken bisiklet yolunda yürümemeye dikkat edin; bisiklete ulaşım aracı olarak çok alışık olmayan biz türkler farkında olmadan bisiklet yoluna girdiğimizde o yoğun bisiklet trafiğini adet mahvedebiliriz. ki bu trafik o kadar yoğundur ve bisiklet o kadar kullanılmaktadır ki; takım elbiseyle işten dönen abilerinizi görebileceğiniz o güzel hollandalı kızları güzel kıyafetler içerisinde de görebilmeniz ve adeta ağzınız açık izlemeniz mümkün olabilmektedir.

    venedikten sonra görebildiğim duyduğum ikinci kanallar şehridir amsterdam. sadece seks alkol ve uyuşturucuyla anılmasının yanında yoğun bisiklet trafiği meydanları ve hayatın akışıyla unutulmazdır, sizi içine çeker adeta.

    böyle anlatınca gidesim geldi yine bak
    #66642 anadoljet | 11 yıl önce
     
  5. 5
    zengin zamanlarimda tukkettigim bira. yuksel alkol ve tatli aromasiyla tercih edilesi. *
    #101369 oralettanesi | 8 yıl önce