kayıt

yeni başlayanlar için aşti

  1. 1
    (bkz: yeni başlayanlar için esenboğa)

    aşti nedir, ne değildir bilmeyen ama bilmek isteyen genç ve tecrübesiz dimaglara rehber niteliğinde olan öneriler serisi.

    öncelikle, ilk defa geldiyseniz korkmayın, aslında o kadar da kötü bir yer değildir.
    #60015 stfu | 11 yıl önce
     
  2. 2
    Ders 1) aşti'ye mümkünse gitmeyin. zira sizin için en hayırlısı budur.

    Dersimiz bitmiştir.
    #65305 lefteris | 11 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: terminalde zorla çay satmaya çalışan çaycı)
    #65308 materialist | 11 yıl önce
     
  4. 4
    "buraya bakarlar" yazan posterlere bakmayın.
    #65309 alejandro | 11 yıl önce
     
  5. 5
    aşti ankara'nın bir ilçesi falan değildir. uzun hali ankara şehirlerarası terminal işletmeleridir.

    ve (bkz: lütfen çığırtkanlara itibar etmeyiniz)
    #65311 herhaltamaydonoz | 11 yıl önce
     
  6. 6
    size nereye gittiğinizi soran birisine sakın ola ki gittiğiniz yeri söylemeyin. sakın.
    #65315 stfu | 11 yıl önce
     
  7. 7
    çay falan içmeye kalkışmayın.kendi gözlerimle gördüm ve diyebilirim ki çayın suyu tuvaletin çeşmesinden dolduruluyor.
    #65325 kamikaze | 11 yıl önce
     
  8. 8
    ilk kez geldiyseniz metroya nasıl gideceğinizi sormayın, zira metroya kızılaydan binildiğini söyleyeceklerdir.

    (bkz: izmirlilerin ankaray'a metro demesi)
    #65329 vaniable | 11 yıl önce
     
  9. 9
    ders 1) dilenciler göreceksiniz. senaryo hazırlamış ve size okuduktan sonra para isteyen dilenciler. işte onlar yalancıdırlar. mümkünse İngilizce konuşun turist taklidi yapın. bi keresinde ben öyle yapmıştım. işe yaramıştı. dilenci geldi anlatıyo hikayesini ben de "I can't speak turkish. I don't understand you" falan diyorum. birazda ingiliz aksanı kattım. çevredeki insanlar müdahale ettiler. "o yabancı seni anlamaz amca" falan dediler. adam cebinden para çıkarıp "bana bundan ver." dedi. lakin adamın beni komple satın alabilecek kadar parası vardı.*

    ders 2) yazıhanelerin olduğu bölümde "yolculuk nereye hemşehrim?" diye soran insanlar göreceksiniz. onlara "aya gidiyorum ben astronotum." deyin. hatta biraz daha ileri gidip nasa turizm'in bürosunun nerede olduğunu sorun. deli olduğunuzu düşünüp peşinizi bırakacaklardır.

    ders 3) büfelerde "kredi kartı geçerlidir." yazısını göreceksiniz. bu yazı sigaralar için geçerli değildir. sebebini bilmiyorum ama sigaraları nakit almak zorundayız.

    ders 4) otobüsün saati gelmesine rağmen asla otobüs şoföründen önce otobüse binmeyin. mal gibi otobüste beklemek zorunda kalıyorsunuz. hani o "hareket saatiniz gelmiştir. lütfen peronları boşaltınız." anonsu var ya onu duymadan hareket etmez hiçbir otobüs. dışarıda sigara falan için.

    ders 5) çişiniz varsa aştiye gitmeden yapın. aşti de yaparım nasıl olsa diye düşünmeyin. hiç beklemediğiniz bir anda aşti'nin tuvaleti önünde uzun bir kuyruk görebilirsiniz.


    şimdilik bu kadarı yeterli aklıma gelen olursa sonra yazarım. bunlara iyi çalışın. esen kalın.
    #65341 galaxi90 | 11 yıl önce
     
  10. 10
    içeri girmiş firmaların gişelerinin önünden geçerken sizi ısrarla yozgat'a, konya'ya, çorum'a göndermek isteyen çalışanlar -ki genelde göbekli bıyıklı amcalardır- aklınızı çelmeye çalışabilir ve onları uzaklaştırmak için jedi mind trick yapacak zaman bulamayabilirsiniz, bu yüzden hız kaybetmeden bir an önce gereken yere bilet alın ve kaçın oradan, çünkü bileti alsanız bile hala daha cazip teklifler yapmaya devam edebiliyorlar, sonuçta kim ısparta'ya bi kaçamak yapmak istemez ki. neyse, konudan sapmayalım, bunlarla uğraşmamak için mümkünse bileti internetten alın ve aşti'ye geldiğinizde doğruca peronlara yönelin. Oraya doğru giderken bile yine çalışanlar "abla afyon var mı?" diye önünüzü kesebilirler, bu durumda bavulunuz tekerlekli ve sizi taşıyacak kadar büyük ise bir bacakla üzerine yüklenip diğeriyle de scooter misali kendinizi hızlandırarak peronlara açılan kapıya hızla ulaşabilirsiniz. bu onları şaşırtacak ve "deli mi ne" dedirterek sizi potansiyel müşterilerden çıkaracaktır. kaptırmış giderken o kapıya çarpmayın, kapıdan sonra çok alçak da olsa bi basamak var ona da dikkat edin kırmayın bir yerlerinizi.
    #104549 dark matter | 7 yıl önce
     
  11. 11
    aştideki x-ray cihazı gibi insanlar tanıdım bu hayatta. serkeş, bomboş ve hiçbir işe yaramayan...
    #104573 zerdust | 4 yıl önce
     
  12. 12
    İlk senelerimde AŞti aşırı gerildiğim bir yerdi. Ancak yıllar geçtikçe AŞTİ’nin küçük bir Ankara simülasyonu olduğunu ve adapte olmak zorunda olduğunuzu fark ediyorsunuz. Şimdi dünyadaki en normal mekan gibi gelmekte.
     
  13. 13
    insanlara çiğ köfte ve içli köfte satan büfeler oraya önünüzdeki yolcunun saçlarına alışılmadık şeyler kusun diye konulmuştur
    #104623 dark matter | 4 yıl önce
     
  14. 14
    aşti'nin kendisiyle direkt alakalı olmasa da verebileceğim naçizane tavsiye: iş çıkış saatleri civarında biletiniz varsa normalden çok çok erken çıkmanız hayrınıza olur. bir kez uçak kaçırmış, iki veya üç kez de otobüse dolmuştan inip bavullarla koşa koşa yetişmiş biri olarak söylüyorum bunu. ya da dolmuş beklediniz 20 dakika falan gelmedi sizin yolculuk riske mi girdi? taksiyle chp'nin ordan aştinin arkasından gidip o 30 lira bayılınacak. ben de her seferinde böyle bir tecrübe yaşadığımda yetmiyor işte aklından geçen süre, biraz daha uzat diye diye sabahtan gidip bekleme noktasına geldim ama işten güçten fırsat olmuyor haliyle.
    #104644 originofsymmetry | 4 yıl önce
     
  15. 15
    İstanbul-ankara arası mekik dokurken sıkça uğradığım otobüs terminalidir.

    aşti anlatılmaz yaşanır arkadaşlar,

    adımınızı atar atmaz nereye gidiyorsun abijim soruları ile bunu daha iyi anlayacaksınız.