kayıt

kadınları para avcısı olarak göstermek

  1. 1
    tamamen erkek kafasıyla yönlendirilmiş bir algıdır. yani bunu genellemeye vurmak kadınları diğer tüm konularda olduğu gibi kötü-cadı-kaşar-motor (ne bokmuşuz ulan) gibi ifadelerle yermeye benziyor. bir kadın parayı seviyor ve bunun için pozitif ayrımcılığı şeyine takmadan kullanıyor olabilir. birisiyle sırf zengin diye de evlenebilir. bunun doğru ya da yanlışlığı tartışılır. şöyle ki bu tüm başarılı erkeklerle olan kadınları güme götürmüş bir kavramdır. bir erkek başarılıysa sonuçta haliyle parası da vardır. ama olay o değil gençler.

    mesela türkiye'de hiçbir devlet kurumu cinsiyet karşılaştırmalı çapraz tablolar yapmazlar. neden? çünkü neredeyse her konuda erkek nüfusun kaba tabiriyle ezikliği ortaya çıkar.

    net yüzdeleri hatırlayamıyorum ama şöyle bir sonuç vardı. kadınların başarılı bir erkekle evlenmesi, erkeklerin başarılı bir kadınla evlenmesi yüzdesinin iki katıydı. yani bu demek oluyor ki bir kadın, kendi ayakları üzerinde duran bir kadın genelde üniversite mezunu, ve kendi zekasını kapıştırabileceği erkeklerle beraber oluyorlar. erkekler ise -kariyer sahibi ya da değil- hep kendinden 2-3 kademe aşağı başarı seviyesindeki kadınlarla beraber olmak istiyor.

    ha işte mesela durum böyleyken başarılı erkek diyen bir kadın toplum tarafından para avcısı, cüzdan kascısı (bunu da yeni duydum) gibi terimlerle konuşuluyor, eleştiriliyor, en fazla da aşağılanıyor.

    şimdi asıl aşağılanması gereken kim bir düşünün. insan bu yüzden feminist oluyor rkdşlr. ula o kadar eziksin ki karşındaki insanın senden başarılı olması senin götünü attırıyor. ona rağmen kadın böyle kadın şöyle.

    100kişi içinden bir 30 kişi filandı sanırım bu erkek grubu arasına girmeyen. onları çok seviyom ben onlar insana benziyor işte. tam şapşikler. alıp yuğurcan.

    neyse. bu da öyle bir anım.
    #102433 feminist as fuck | 8 yıl önce
     
  2. 2
    (bkz: hayattan soğutan başlıklar)
    #102514 oldugukadar | 8 yıl önce