kayıt

tatmin

  1. 1
    7 haziran 2015 genel seçimleri vesilesiyle bana gelen hal. mutluluk desen tam değil, haz desen belki, intikam? eh.

    hdp'nin barajı geçmesi, akp'nin oy kaybetmesi, tayyip'in 2 gündür konuşmaması, davutoğlu konuşurken arkada arınç'ın suratı...

    bu anlattıklarımdan öte asıl tatmin olduğum nokta şu: ben okulda olmadığım vakit affedersiniz s.k gibi bir yerde yaşıyorum ve böyle düşünmemdeki en önemli sebep haliyle diğer insanlar. hani ramazanda sokakta sudur sigaradır içip dayak yiyebileceğiniz yerlerden. fikir oluştuysa konuya geleyim. tatmin diyordum. hah, hani küçükken tuttuğun takım derbiyi kazanırsa ertesi gün okula koşa koşa erkenden giderdin kaybedenlerin yüzüne yüzüne vurur ağlatırdın ya, ki ben kazandığımızda hiç laf etmesem de kaybettiğimizde o laflara çok takılırdım, dün çok benzer bir şey oldu. şu kadarcık şeyi yazmam yarım saatten uzun sürdü yaz sil yaz sil, heyecanımdan neyi naısl yazacağımı bilmiyorum, geçmiyor heyecanım.

    yıllardır şu kısmen yaşadığım yeri bana zindan eden insanlar, insan vücuduna bürünmüş iblisler, kullanmaktan tiksindiğim bir tabir olsa da göt kılları her neyse, merhabaya ters ters bakıp aleykümselam diyenler, tenis kursunda bile misyonerlik yapanlar, diz seviyesinde şort gördü mü it it bakanlar, ulan erkeğim bir de bu halimi bile tasvip etmiyorlar, cinsiyetçiliğe karşı bu tutumlarını çok samimi buluyorum aslında, ayrım yapmaksızın yakıyorlar * yok lan yok şakası bile yapılmıyor o kadar iğrenç. ben bu insanların içine çıkmaktan nasıl çekiniyorum nasıl sıkılıyorum. her sokağa çıkışta parola kimseyle muhatab olmadan eve dönmek olur mu ya? şorta bakıyor, gözlüğe bakıyor, az renkli bir şey giy bakıyor, metal t-shirt'ü giy bakıyor. sen kimsin sayın amına koduğum?

    bu sayın amına koduklarımın tasası, mutsuzluğu beni öyle bir tatmin etti ki, ne yalan söyleyeyim belki de 8-9 senedir böylesini yaşamadım. böyle tiplerin gözlerinin içine baka baka güle güle yürüdüm bugün, takımım derbiyi kazanmış gibi.

    sayfalarca anlatmak istiyorum, midemde kelebekler uçuyor ama hem aklımı bir türlü toplayamıyorum hem de üşeniyorum. hayatımda o kadar yanlış giden, canımı sıkan şeye rağmen şunun verdiği mutluluk bile yetti bana, her şeyi unuttum 2 günlüğüne.

    o bahsettiğim güruha da buradan selam olsun. bu kadar üzülmeyin. yine burdayız, burdasınız, 50% akp çıkmış zaten, ne ilden ne ilçeden bir değişim beklediğim de yok bırakın 1-2 hafta bari sevinelim. sonra siz yine gericiliğe tutuculuğa yobazlığa vs. devam edersiniz.

    tanım: düşmanımın derdi, üzüntüsü şeklinde olanı tadından yenmeyen duygu.
    #99278 originofsymmetry | 9 yıl önce