kayıt

sırrı süreyya önder

  1. 1
    adıyaman doğumlu yönetmen, senarist, oyuncu. lisedeyken maraş katliamını protesto ettiği gerekçesiyle tutuklanmış, tahliyesinden sonra 12 eylülü ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesinde karşılayarak ilk furyada tutuklanmıştır. yedi yıl hapishanede kaldıktan sonra güzel filmlere yönetmen ve senarist olarak imza atmıştır.
    (bkz: beynelmilel)
    (bkz: o çocukları)
    #13271 geist | 14 yıl önce
     
  2. 2
    (bkz: gönül adamı)
    #41113 swedish hearts | 13 yıl önce
     
  3. 3
    if istanbulun kürt sorunu(sorun? bilemedim nasıl diyim.) ile ilgili bir etkinliğindeki konuşmacılardan biri olmuştu. çok hoş bir konuşmaydı fikrimce. bir kürt köyünde büyümüş türk kökenli bi insan olduğunu anlatmıştı. asimilasyon bu sefer tersine işledi dediydi. bi de bi anısını anlattı. bazıları bunu kürtlerin cahilliğine yorar, bense devrimciliğine yoruyorum demişti. şöyle ki; sırrı süreyya gençken bir fotoğrafçıda çalışıyormuş. o dönem de resmi belgelerde vesikalık olması adeti yokmuş. nüfus cüzdanında filan bulunmazmış fotoğraf. ama o yıl devlet köylülere ne kadar tütün yetiştirebilecekleri ile ilgili vereceği bir belgede vesikalık fotoğraf da bulunmasını istemiş. bir gün fotoğrafçıya bir kız gelmiş ve babasının fotoğrafını çektirmek istediğini söylemiş. sırrı süreyya tamam demiş, babasının nerde olduğunu sormuş. kız şaşırmış: aa kendisinin de gelmesi gerekiyor muydu ki?
    bunu kendisinden dinlemek çok daha güzeldi tabi. ayrıca da bir radikal yazarıydı. bdpnin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından biri olunca bıraktı yazmayı. ama ysk nın 12 adayın adaylığını iptal etmesi üzerine yaptığı açıklamalarla, katıldığı protestoların fotoğraflarıyla görebiliyoruz kendisini hala radikalde.
    #41177 lilith | 13 yıl önce
     
  4. 4
    sevdiğim saydığım kendime yakın bulduğum bi adamdı sırrı ağabey. ta ki terör örgütünün siyasi oluşumunda görev alana kadar. üstelik chp'yi ergenekon sanıklarının chp'den aday olması bahanesiyle reddedip, terörist bir oluşumda kendine yer bulmuştur.(bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)

    ayrıca son günlerde seçim bürosunda molotoflar bulunmuştur.
    #44401 swedish hearts | 13 yıl önce
     
  5. 5
    seçim propagandasında kullandığı kızlar çok taş olan adam.
    evet doğru bildiniz evim o kızlardan aldığım broşürlerle dolu, hayır diyemiyorum.
    #44403 tark | 13 yıl önce
     
  6. 6
    düşünceleri ve anlattıkları içerisinde bulunduğu parti ile pek uyuşmayan bir çelişkiler insanı.
    #44406 kamikaze | 13 yıl önce
     
  7. 7
    asker terör örgütüne operasyon düzenleyince barış çağrısı yapan, ama onun öncesinde terör örgütü askeri vurunca hiç sesi çıkmayan adam. gerçekten barıştan yana bilirdik, yakışmadı.
    #47299 gitbasimdanaysel | 13 yıl önce
     
  8. 8
    akp'nin, chp'nin oylarını parçalayacağız mottosuyla çıktığı yolda,
    ak parti'nin yeni anayasa tanıtım filminin yönetmen koltuğuna oturan,
    akabinde "sırrıgül" olarak anılan şaşkın şahıs.
    #79167 capulcuvedat | 10 yıl önce
     
  9. 9
    gezi olaylarının kitlelerce sahiplenilmesine karşı çıkıp gezi sürecindeki aktifliğiyle hdp'den istanbul belediye başkan adayı olan, hdp'nin istanbul'da %20 oy alacağına inandığını dile getiren kişi.
    #79171 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  10. 10
    üstattır, hoşsohbettir, hocamızdır.

    http://www.youtube.com/watch?v=kz8bW77bk7A
    #95608 bursa cocugu | 9 yıl önce