kayıt

alttan almak

  1. 1
    anlaşmazlıklara engel olmak için geçici, uzun vadede sağlıksız çözüm, bir noktada kişinin kendi rahatını kaçırmak, dertsiz başına dert almak istemediği için yaptığı fedakarlık. eğer yeterince sabırlı iseniz büyük ihtimalle bu amaca ulaştırır, rahat biriyseniz içinize pek dert de olmaz diye düşünüyorum. ama mesela pasif agresif bir insandan aynı sabrı beklemek mümkün değil çünkü her alttan aldığında bir tık daha geriliyor, "bir daha yaparsa kötü olacak ama!" gibi düşünceler geçiyor ama sadece düşüncede kalıyor genelde, bu böyle birikiyor birikiyor bir gün talihsiz şahıs dayanamıyor patlıyor. sonra olay oluyor vay efendim bilmem neye bu kadar tepki gösterilir mi yok işte sakin ol, manyak mısın falan. yani aklıma süleyman demirel'in depremde yıkılan binası için ettiği laf geldi: o bina 35 sene ayakta durdu diye kimse takdir etmedi, neden yıkılınca olay oluyor? yani binanın olayı ayakta durmak zaten mesela sürahi kırılmadı diye takdir etmiyoruz ama insanın olayı ölümüne tolere etmek mi? ses çıkarmayıp karşı taraftan anlayış beklemek mi? ne yapılırsa yapılsın sakinliği korumak mı?

    yoo dostum yoo. eğer ben alttan aldığımı, rahatsızlığımı belirtiyorsam, yapma diyorsam ve sen bir değil iki değil her şey yolundaymış, hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorsan patlayınca şaşırmayacaksın. ki bazen insanlıktan çok şey bekleyip rahatsızlığımı dile getirmiyorum, karşı tarafın birazcık empati kurmasını istiyorum sadece, mızmız denmesinden de haz etmezdim. hiç akıl karı değil zira insanlardan hiç beklediğim tepkileri alamadım. empati de neymiş? kimsenin kimseyi s*kine taktığı mı var?

    ama sonra dayanamayıp ters bir laf edince auwww oluyor, kimse de demiyor ki bu adam kim bilir ne zamandır düşünüyor bunu, niye bu kadar umrunda, e madem hassas üstüne gitmeyeyim. sesimi çıkarmasam ayrı dert, acı devam edecek. iki ucu boklu değnek ya resmen. tek çıkar yolu rahatsızlığı ilk hissettiğim anda dile getirmek sanırım ama ben yine çekingenliğimle ve diğer insanlara olan güvenimle* kendiliğinden düzelmesini bekleyeceğim.

    http://imgur.com/ZAw9Stw
    #86518 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  2. 2
    bu hayatta derslerden başka hiçbir şeyi alttan almamak gerekir.
    #86529 nihil | 10 yıl önce
     
  3. 3
    (bkz: büte kalmak)
    (bkz: bütten de kalmak)
    (bkz: üsten almak)
    #86530 mus19f1a | 10 yıl önce