kayıt

yedi güzel adam

  1. 1
    pusula film'in yapımcılığını yaptığı trt1 dizisidir. Abdurrahman Cahit Zarifoğlu, Adil erdem bayazıt, Mehmet Akif İnan, Rasim Özdenören, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören’in hayatlarını konu almaktadır. bolca sağ sol kavgalarını barındırır. içinde çokça şiir okunduğundan en başta çok hoşuma giden dizi. ayrıca;
    http://www.radikal.com.tr/yazarlar/tayfun_atay/bir_iktidar_projesi_yedi_guzel_adam-1187913
    #94983 drmckinsey | 10 yıl önce
     
  2. 2
    sik gibi dizi. sikimi çeksen daha güzel dizi olur aq. tamam anladık akp siz yeryüzünün iyilik meleklerisiniz biz orospu çocuğuyuz götvereniz biz.
    #94991 bursa cocugu | 10 yıl önce
     
  3. 3
    cahit zarifoğlunun yazdığı güzel bir şiirdir. şiirde bahsedilen yedi adam bir zamanlar aynı lisede okumuş ve daha sonra da toplumun önde gelen saygın insanlarından olmuşlardır. bugün hala insanlar sezai karakoç'un rasim özdenören'in ve nuri pakdilin eserlerinden yararlanıyor. 2013 yılı itibariyle trt1'de dizisi yapılmıştır. şiirde anlatılan 7 adamdan biri olan sezai karakoç dizide isminin geçmesini kabul etmeyince yerine ali kutlay konulmuştur.

    ana akım medyanın saçma sapan dizilerinde insanlar boş şeyler izleyeceğine bu diziyi izlesin de en azından kulaklarına bir kaç şiir, birkaç güzel söz çalınır belki diye düşünmekteyim. her ne kadar popüler kültürün etkisiyle daha yüzeysel ve derinliksiz adamlar izlenilecek olsa da şimdiden bir çok insanın elinde erdem bayazıt'ın, rasim özdenören'in kitaplarını görmeye başlamak gençlik adına güzel bir gelişme.

    bir diğer çekincem ise rasim özdenören'in hiç bir denemesini okumadan,"yhaa rasim choqq tatlııı" diye ortalıkta gezecek olan zurnalar ve facebookta yerli yersiz içeriğine bakılmaksızın paylaşılacak aşk şiirleridir.
    #94995 birgaripmakinaci | 10 yıl önce