kayıt

ışid

  1. 1
    (bkz: ırak ve şam islam devleti)
    #80380 capulcuvedat | 10 yıl önce
     
  2. 2
    bir sürü manyağın bir araya gelip oluşturdukları çoluk çocuğu masum insanları canice katlettikleri topluluk. her gün yeni bir infaz görüntüsü internete düşüyor. bunları insan yerine bile koyamıyorsunuz. çoğu halkı yerlerinden ettikleri yetmemiş gibi bi de akıllarınca onu bunu tehdit edip duruyo pis mahluklar. bunlara ne kadar saydırılsa azdır.
    #90101 fatifutu | 10 yıl önce
     
  3. 3
    sözlükte rağbet görmemiş oluşum ama hakkında birkaç kelam edelim.

    kamuoyunda ilginç bir şekilde sanki bu elemanlar bir çapulcu sürüsüymüş gibi algı var. ancak çok uluslu bir yapı olmakla beraber iyi bir manevra kabiliyetine ve yeni sayılabilecek bir örgüt için hızlı taktiksel zekaya sahipler. bu da zaten genel paronayamız olan '' dış güçlerin kontrolü '' tezini kuvvetlendiriyor. yani muhtemelen profesyonel askerler tarafından eğitilmiş profesyonel katillerden söz ediyoruz. yoksa pkk gibi 35 senedir aktif savaşan ve bölgenin önemli gücü konumundaki örgütün karşısında tutunabilmeleri mümkün değildi.

    zaten son zamanlardaki eylemleri de gösteriyor ki iş sadece esad meselesi değil. kuzey afrika'daki islam topraklarında ve diğer halkı ekseri müslüman topraklarda da faaliyetlerini hızlandırmaktalar. toyota sponsorluğunda devam ettirdikleri savaş hakkında yine buraya dönüp başkaları da biraz fikir beyan ettikten sonra yazarım. kendi kendime konuşuyor gibi hissettim bir an *
     
  4. 4
    Tarihi eserlere zarar vermek için türkiyeden bir restorasyon ekibiyle anlaşan devlet.
    #99519 oralettanesi | 9 yıl önce
     
  5. 5
    zaten durulmayan ortadoğu'yu iyice karıştıran ve birbirinden vahşi eylemlere imza atan terör örgütüdür. bana göre adlarında kullansalar da islamla alakaları yoktur ve aynı zamanda yeni yeni bizi de düşman edinen ve bizim de hava harekatları düzenlediğimiz örgüttür.

    ekleme: alttaki girdiden yola çıkarak elbette ki günümüzde hükümete insanların özellikle de biz gençlerin güveni kalmadı. ama ben işid i vurduğumuza inanıyorum. bir zamanlar silah yardımı, yapmamış olmaya çok inanmak isterdim, yapılmışsa da günümüz devlet büyükleri yıllarca birlikte devleti kendince kadrolaştırdığı cemaatle kanlı bıçaklı düşman olduysa, böyle bir terör örgütünü de vurur, bundan çekinmez.
    #99557 müteahhit | 9 yıl önce
     
  6. 6
    türkiye cumhuriyetinin hava operasyonlarıyla vurduğunu iddia ettiği örgüt aynı zamanda.

    aslına bakarsanız üstteki cümleden sonra makul ve mantıklı bir tez ileri sürmek lazım. ama sanırım bunu yapamayacağım. yani ali devletimizin ışid'i vurduğu düşüncesi bana inandırıcı gelmiyor. mevcut hükümet her ne kadar büyütüp beslediği oluşumlara zaman içerisinde sırtını dönüp kandırmışlar bizi dese de bu örgüt için desteğini hiçbir zaman açıktan ifade etmediği için böyle bir beyanda bulunmayacaktır. bir de daha iki gün önce akçakale'den silah sevkiyatı devam ediyor haberlerinden sonra bu ışid'i vurma kısmı gerçekten hikaye bence. o kadar silah veriyorsun neden vurasın değil mi? daha iyi ifade edebilecek birisi bunu verilerle açabilirse memnun da olurum hatta.