kayıt

odtü kimya bölümü

  1. 1
    1960 yılında Prof. Dr. Vedat B. Enüstün ve Prof. Dr. Bahattin M. Baysal'ın fikir ve önderlikleriyle kurulan odtü'nün en eski bölümlerinden biridir. Halen bünyesinde öğretim üyesi olarak prof. dr. metin balcı, prof. dr. saim özkar gibi türkiye ve dünya çapında alanlarında en önde gelen, başarılı hocaları barındırmaktadır. odtü'nün eski rektörü prof. dr. ural akbulut da bu bölümdendir.

    Aynı zamanda her şeyin idealinin (ideal gas, ideal solution, ideal bla bla) anlatıldığı, gerçek hayatta ise neredeyse hiçbir şeyin idealini bulamadığımız bir bölümdür.

    Bir de "physical chemistry" dersi içerisinde "thermodynamics, thermochemistry, conservation of heat and energy" gibi konular işlenmesine rağmen insanlarının da binasının da hep buz gibi olması ironiktir.
    #78462 bluefairy | 10 yıl önce
     
  2. 2
    bir de (allah rahmet eylesin, nurlar içinde uyusun) tüm derslerden tüm konuları bilen, sınavda çıkabilecek sorulara kadar yorum yapabilen, dünya tatlısı, bir o kadar iyi fotokopicisi ibrahim abi (çalıştığı dönem boyunca çoğu öğrencinin ders geçmesine bile vesile olmuştur kendisi, tüm ders notları ve çıkmış sınav sorularıyla) ve tüm kimyasallara ve cam malzemeye sahip olan halil memiş sayesinde ayakta duran bölümdü(r) bence.
    #78463 bluefairy | 10 yıl önce
     
  3. 3
    Kantini çalışma salonuna dönmüş yeryüzündeki tek bölüm olabilir.
    #98363 drmckinsey | 9 yıl önce