kayıt

black mirror

  1. 1
    ilk iki bölümünü izleyip, seni daha önce niye görmedim dediğim ingiliz dizisi.

    şu ana kadar iki sezon altı bölüm yapmış durumdalarmış.
    #77793 respector | 10 yıl önce
     
  2. 2
    artık çoğumuz günümüzün büyük bölümünü bir ekrana bakarak geçiriyoruz. black mirror da bizi buradan yakalıyor. dizinin adı, ekranların kapalı halinden geliyor, yansımamızı her gün en az birkaç kez gördüğümüz ekranlardan. dizi, gelecekte geçen, gelişen teknoloji üzerine birey düzeyinde kaygı verici hikayeler anlatıyor. bu hikayeler çok yaratıcı ve hiçbirine 'yok canım bu kadar da olmaz' diyemiyorsunuz.
    tanım: her bölümü film tadında, üç bölümlük sezonlardan oluşan kısa bir ingiliz dizisi.
    #97980 gitbasimdanaysel | 9 yıl önce
     
  3. 3
    12 bölümlük yeni sezonuyla bu sene içinde geri dönüşü planlanan dizi.
    #102138 dark matter | 8 yıl önce
     
  4. 4
    amerikanlaşmış dizi. yeni sezonu haftaya geliyor ve sanırım bir kerede 6 bölüm yayınlanacak.
    #103608 dark matter | 8 yıl önce
     
  5. 5
    yeni altı bölümü netflix üzerinden izlenebilen dizi, benim gibi fakirler de malum ortamlardan şimdilik ilk iki bölüme ulaşabilir.

    edit: ilk bölüm biraz tekrar gibi eski bölümlere benzese de ikinci bölüm daha farklı ve muhteşemdi.
    edit2: üçüncü bölüm de güzeldi*, exit music ile bitti.
    #103650 dark matter | 7 yıl önce
     
  6. 6
    ay yeni bölüm çok güzel daha ilk dakikada sinirlerim bozuldu. iyi güzel izliyoruz da böyle izleyip "sosyal medya çok kötü" diye bilinçlenip sonra tweet kalplemek de ayrı bir ironi. (bkz: cognitive dissonance)

    Zamanında ilk bölümlerini izlediğimde insanların mutluluklarını göstermesinden başka işe yaramayan instagram hesabını silip twitter'da da binlerce girdimi sıfırlamıştım, kapalı gruplar da olmasa facebook zaten ölmüş.***

    Bu açıdan faydalı bir dizi olabilir, kendi kendinize "sosyal medyada yokum ne kadar güzel" diyebilirsiniz, bir derece hayat kaliteniz de artabilir ama mesela sınıftakiler için facebookta ekleşmedikten, twitterda takip etmedikten, en olmadı gerzek* whatsapp gruplarına girmedikten sonra yoksunuz. ya da o dönem internette ne popüler bilmiyor ve dolayısıyla esprileri anlamıyorsanız***, insanlar sıkıcı olduğunuzu düşünürler.

    Sonra boş boş oturup "en azından müzik dinliyorum, kitap filan okuyorum" diye kendinizi avutursunuz, ama aynı anda fazlasını yapan insanlar varken kusura bakmayın*; http://i.hizliresim.com/J3gN3q.jpg
    #103651 dark matter | 7 yıl önce