kayıt

tuvaletten çıkınca ellerini yıkamayan insan

  1. 1
    davranışının nedenini çözemediğim insan. **
    #73288 dadada | 11 yıl önce
     
  2. 2
    ilk kez geçen yıl gördüğüm ve sayesinde ellerimi iki-üç kez yıkadığım insan.
    #73297 bussurubussuru | 11 yıl önce
     
  3. 3
    staj yaptığım yerdeki mühendislerden biri.
    baya entel tipli bi adamdı aslında hemide okumuş mühendis olmuş ama insan olma yolunda katetmesi gerek çok yol var.
    ne zaman tuvaletten çıkarken görsem el yıkamazdı. birgün yine el yıkamadan çıktı tualetten. hava güzeldi lakin ofisin içi bunaltıcı derecede sıcaktı. bundan olacak ki dışarıya yöneldi. kapının önünde mütemadiyen atölyede yapılan kaynağı izliyordu. ardından ben de dışarı çıktım. işte tam bu sırada olanlar oldu. beni tanıyan mühendislerden t. bey yanıma geldi. halimi hatrımı sordu. sonrada onu gösterek "yoksa hala siz tanışmadınız mı" dedi. korktuğum başıma gelmişti. önce duymamış gibi yaptım. ama t beyin niyeti çok ciddiydi. "yok hayır tanımıyorum" dedim. yanına kadar gittik. "bak x bey bu da yeni stajerimiz" dedi beni gösterek. "hayır hayır lüften olmasın" diyordum içimden. hani hayatta bazı anlar olurya kadere karşı gelmeye çalıştığınız ve asla değişmeyeceğini bildiğiniz ama yinede umut ettiğiniz anlar...ama artık çok geçti "merhaba genç mühendis" dedi elini uzatarak. herşey bitmişti, buraya kadardı. mecburen elimi uzattım ve evet çoktan elimi kavramıştı bile....

    tuvaletten çıkınca el yıkamamak ney ya. nasıl bu kadar iğrenç olabiliyorlar anlamış değilim. o ellerle bide yemek.... düşünmesi bile iğrenç ötesi.
    hayır yani hepi topu bi kaç dakikanı alacak birşey için bu kadar iğrençleşmenin ne anlamı var.
    #75945 fenomenon | 11 yıl önce
     
  4. 4
    amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar.http://www.itusozluk.com/gorseller/amlar%FDna+koyay%FDm+onlar%FDn+%E7ok+ay%FDp+ediyorlar/77308
    #75952 mr black president | 11 yıl önce
     
  5. 5
    (bkz: pislik be)
    #75954 newjazz | 11 yıl önce
     
  6. 6
    ankara soğuğundan korktuğu kadar mikroplardan korkmuyordur belki**
    #75958 overlokmakinesi | 11 yıl önce
     
  7. 7
    bu ara çok sık rastladığım insan tipi, dış görünüşlerine verdikleri önemle tuvaletleri ve ellerini temiz bırakmaya gösterdikleri özen ters orantılıdır.
    #75960 stainlessstell | 11 yıl önce
     
  8. 8
    Dokunmadan işemenin faydaları olsa gerek.
    #75965 metusociety | 11 yıl önce
     
  9. 9
    yurtta kalanların çokça karşılaştıkları insan tipi. adam gelir, pisuvara geçer, işini halleder, arkasından bir tuşa bile basmaz ki yeni gelen kişi onun pisliğiyle karşılaşmasın. sonra da musluklardan koşarak uzaklaşır ve alanı terk eder. hangi görüşten olduğun, türkiye bilmem kaçıncısı olduğun vs. önemsiz kalır ve pis insan pistir.
    #75969 dreamer | 11 yıl önce
     
  10. 10
    tuvaletten çıkınca sifonu çekmemiş olan ayının kuzenidir.
     
  11. 11
    tuvaletten çıkınca elini sadece suyla yıkayan tipin amcaoğlusu olabilecek olan tip.

    yakınlarda bir arkadaşım yapıyor bunu. nasıl söyleyeceğim bilmiyorum mk. bir türlü söyleyemiyorum o elini indir diye. beraber çay içmeye gidiyoruz çayıma şekeri kendi atacak diye ödüm kopuyor. yapma, dokunma, kim dokunduysa sana ona git be kardeşim.
     
  12. 12
    tuvaletten çıkınca ellerini yıkamayan hayvan olarak değiştirilmesini önereceğim başlıktır. bu konuyla alakalı naçizane bir araştırmam da var baylar bayanlar. bu konunun geçtiği her ortamda paylaşırım.

    geçen sene kütüphanede tuvalete giren çıkan kimsenin ellerini yıkamaması üzerine kendi kendime "ya ben şunları sayayım bakalım kaç kişi yıkıyor ellerini" dedim. ben tuvalete girdikçe orada bulunan insanları saydım. yaklaşık bir hafta boyunca bunu yaptım. ve kişi sayısı 50yi bulunca bıraktım. sonuçlar şöyle:

    28 kişi ellerini sabunla yıkadı veya suya tuttu.
    22 hayvan ise tuvaletten çıktığı gibi dışarı fırladı.

    bazı adamlar vardı dışarıda görsen adam sanırsın. giyimine kuşamına filan bakıyorsun çok düzgün, adam gayet bakımlı görünüyor filan ama boklu sidikli elini yıkamadan dışarı çıkıyor insan içine karışıyor.

    elbette yapmış olduğum bu küçük çaplı araştırmanın bilimselliği tartışılır ama belli bir fikir vermesi açısından önemli. ben o günden beri insanlarla tokalaşırken iki kere düşünüyorum. sizde düşünün derim. ha tokalaştığınız kişi elinize işemiş şıçmış, ha yıkamadığı elini size sürmüş.
    #93108 birgaripmakinaci | 10 yıl önce
     
  13. 13
    bunların bir de "orama burama dokunmadım ki, neden yıkayayım?" tipleri var.
    düşman başına gelmesin.
    hele benim gibi temizlik konusunda obsesif davranan bir insansanız yandınız.
    #93126 emmettbrown | 10 yıl önce
     
  14. 14
    kendini sürekli sorgulayan insandır.
    #93139 artienme | 10 yıl önce
     
  15. 15
    yurtta denk geldiğim birkaçı var. inanılır gibi değil. la insan utanır. hadi pissin kendini düşünmüyorsun çevreyi düşün. koşarak uzaklaşıyoruz .
    #93159 nihil | 10 yıl önce