kayıt

doctor who

  1. 1
    şu günlerde 12. doktor belli olacaktır. dizi sürekli baş rol oyuncusunu değiştirir (bkz: regeneration) böylelikle hiçbir zaman sıkıcı bir hale gelmez, her yeni doktorun ayrı bir karakteri vardır.
    #72788 starbuck | 11 yıl önce
     
  2. 2
    12. doktor rolünde iskoç oyuncu peter capaldi'yle yola devam edecek olan müthiş bir bilimkurgu dizisi.
    #75071 freespirit | 11 yıl önce
     
  3. 3
    görünce heyecandan elimi ayağımı titreten başlık. ne desemki şimdi... en uzun soluklu bilimkurgu dizisi. (bkz: klişe ) ingiliz yapımı. dizi, steven moffat'ın başyazar olmasıyla seviye atlamıştır. en doctor david tennant'ın canlandırdığı 10. doctordur. ve şahsi görüşüm, steven moffat başyazar olduğunda ve görsel efektler bu kadar zenginleştiğinde dizinin başrol oyuncusu hala david tennant olmuş olsaydı, diziyi kimse tutamazdı, zirvesine ulaşırdı. önünü alamazdık yani, o kadar.
    #75078 kriptografist | 11 yıl önce
     
  4. 4
    dünya da beni daha çok bağlayabilecek başka hiç bir etmen yoktur. bir hastalıktır, bir aşktır yeri geldiğinde. sezonları 50 bin kere izlemişimdir. kıyafet ve itemların* koleksiyonlarını bile koleksiyon haline getirmişliğim vardır.

    konusuna gelince. ilk defa 23.11.1963 de yayınlanan doctor who, gallifrey gezegeninde yaşayan time lord ırkının sonuncusu olan bir uzay ve zaman gezgininin hikayesini konu alır. bu kişinin adı da tahimin eebileceğiniz gibi doctor'dur. doctor yalnız gezmeyi sevmeyen bir uzaylı olduğundan sürekli yanına dünya dan bir veya daha fazla companion alır. bir uzay ve zaman makinesi olan tardis -time and relative dimensions in space- ile uzayda ve zamanda yolculu kyaparak felaketleri önlemeyi tüm canlılara yardım etmeyi ilke haline edinmiş bir uzaylıdır doctor. tardis'in en ilgi çekici olayı ise, içinin dışından büyük bir uzay gemisi olmasıdır. (bkz: time lord engineering) dışarıdan klasik 1960 lı yıllarda ingiltere de kullanılan mavi polis klubesi gibi görünür. İçerisi ise devasa büyüklükte hatta sonsuz genişlikte olduğu söylenmektedir. Çünkü içerisi aslında farklı bir boyuttur. İçeri ile dışarının zaman akışı bile farklıdır. bölümler genelde dünya da geçse de bir çok bölüm de uzayda ve ya farklı gezegenlerde geçebilmektedir. bu dizinin 50 yıl sürmesini sağlayan yegane şey regeneration'dır. regeneration time lord ırkının ölümü kandırmak için kullandığı bir trick dir basit anlatmak gerekirse. time lordları ağır hasar aldığında ölmeden önce regeneration cycle ını başlatarak. hafızası haricinde her şeyini değiştirerek yeni bir kimliğe bürünür. buna sadece vücut, saç, tip, organlar değil kişilik, tavır, hoşlandığı şeyler, nefret ettiği şeyler hatta ve hatta düşünce stili ve karar mekanizması bile değişmektedir. Öyleki bir doktor çok ciddi ve sakin düşünen biriyken, diğer gelen doktor sakar, dalgacı, hiç bişeyi iplemeyen, her işini son dakkaya bırakan biri olarak karşımıza çıkabiliyor. dizinin en güzel yanlarından biri ise hikayeler hep gerçek dünyamızdaki önemli olayları doktora bağlamaları. Örnek vermek gerekirse, titaniğin batmasının aslında buzula değil tardise çarpması, einstein'ın izafiyet teorisini doktor sayesinde bulması, van gogh'un bir kaç tablosunu doktorun sebep olduğu olaylar yüzünden çizmesi. 1. dünya savaşının ingiltere tarafınının kazanmasının doktor sayesinde olması, İlk aya basan astronotun olayında doktorun parmağı olması vs. gibi bir çok gerçeğe dayalı insanlık için önemli olayları doktor mizacından tecrübe etmek işin zevkli kısmı. ama dizinin en sevdiğim yönü çok fazla mind fuck yaşatıyor. düşünmeyi ve şaşırmayı sevenen dikkat sahibi insanlara şiddetle tavsiye ediyorum. her bölümde bir subliminal mesaj her sahnede arkaplanlarda birşeyler dönüyor. ve 2008 de yayınlanan bir bölümü tekrar izlerken orada 23.11.2013 de yayınlanan 50. yıl bölümünün spoilerlarnı görmek beni oldukca mind fuck yaşatmaya yetmişti. bu kadar mükemmel bir çizgide devam eden bir dizi, seri, hikaye daha dünyada yoktur açık ve net. sonuç şu ki doctor who izlemeyen/izlememiş insan, çok şey kaçırmıştır. hatta hiç bişeyi yakalayamamıştır benim gözümde. kısacası doctor who herşeydir. *

    tardis exterrior : http://spinoff.comicbookresources.com/wp-content/uploads/2013/10/tardis-doctor-who.jpg

    tardis interrior * : http://scifiandtvtalk.files.wordpress.com/2010/04/who60.jpg
    #76823 mt2atakan | 10 yıl önce
     
  5. 5
    8. sezonun ilk beş bölümü internete sızdırılmıştır.
    http://tvline.com/2014/07/07/doctor-who-leaked-scripts-season-8-spoilers/
    #85616 eksili pilav | 10 yıl önce
     
  6. 6
    8. sezonun 5. bölümü itibariyle peter capaldiyi "the doctor" ilan ediyorum. baba, oğul ve kuhsal ruh adına...
    #93480 Sweeny Todd | 10 yıl önce
     
  7. 7
    her seferinde izlemek adına zorladiğim ama dayanamayıp bıraktığım ingiliz klasiği...bir sherlock değil sonuçta.
    #93578 avatar | 10 yıl önce
     
  8. 8
    doctor who?
    #93613 zerdust | 10 yıl önce
     
  9. 9
    ilk dört sezondan* sonra hızla içine edilen dizi.* 11. doktor ve amy/rory draması çok sinir bozucuydu*, şimdi de peter capaldi gibi muhteşem bir adam doktor olmasına rağmen o kadar kötü bölümler yapıyorlar ki onun için bile katlanılmıyor. Ayrıca clara keşke acı çekerek ölse. Bu kadar geri zekalılaşamaz bir karakter, martha'dan bile daha sinir bozucu. başlarda ne güzeldi halbuki. şimdi de başka bir itici insan bulmuşlar companion olarak onun yerine. 10. doktor ve rose ile 10 sezon çekseler aynı berbat* efektler ve esprili işleyiş ile yine izlenirdi ne güzel. Arada bir the master gelir ortalığın içine ederdi. yazık oldu.

    bir de ufak trivia: muse-uprising'in girişi doctor who jeneriğinden esinlenilmiştir.

    muhteşem efektlere bir örnek: https://www.youtube.com/watch?v=xEXJTj9QaCo
    https://www.youtube.com/watch?v=rWQ73n4sJik
    https://www.youtube.com/watch?v=zwh5D2mQHMw
    https://www.youtube.com/watch?v=uD__LyLpymY
    #103949 dark matter | 7 yıl önce