kayıt

haklı olduğunu bile bile özür dilemek

  1. 1
    özür dilemenin bence haklı olmakla bir alakası olmadığı için son derece kolay ve hatta çoğu zaman yapılması gereken eylem. özür dilemenin tanımını oradan buradan öğrendiğimiz için bize şöyle öğretildi; haksızsan gidip özür dilersin ve bu aynı zamanda karşı tarafın haklı olduğunu kabul ettiğin anlamına gelir. bu ne demek? yani özür dileyen kişi haksız olduğunu kabul etmiş olacak haliyle ezilecek ve aynı zamanda diğer tarafa "sen haklısın abi" demiş olacağı için karşı tarafın egosunu da tatmin etmiş olacak. manyak mısınız siz? özür dilemek bu kadar saçma bir şey olabilir mi? bence özür dilemenin anlamı şudur: "aramızda sorunlar olduğunu biliyorum ve artık bu beni rahatsız ediyor. kimin haklı veya kimin haksız olduğu umurumda bile değil. ben artık aramızdaki sorunları çözmek istiyorum." işte budur abi. özür dilemek eğer o kadar yüce bir şeyse anlamı böyle olmalı. maç mı yapıyoruz ki bir taraf yenilsin de diğer taraf kazansın. bu kadar çıkarcı olmayın!!!
    #60445 galaxi90 | 11 yıl önce
     
  2. 2
    "Konu kapansın." diye yapılan bir alttan alma eylemidir. Bana sorarsanız yapılmamalıdır, konuyu kapatmak veya filmlerdeki kliplerdeki gibi kişilerin birbirlerine bir şeyler fırlatarak yaptıkları şekilde kavga etmek yerine oturup konuşulmalıdır. Sorunlar, problemler konuşa konuşa çözülür, çözülmüyorsa da problemin boyutu artık abilerimin ablalarımın da boyunu aşmıştır zaten.
    #60462 eksili pilav | 11 yıl önce
     
  3. 3
    her yaptığınızda o an için durumu kurtarsa da karşınızdaki ile aranızda görünmez bir şeyleri koparan eylem.
     
  4. 4
    nezaketen yapılan eylemdir bazı durumlarda yapılmasında da gayet fayda vardır*
    #76046 respector | 11 yıl önce
     
  5. 5
    çeşitli sebeplerle yapılabilir. seviyorsan yaparsın, tartışmaktan yorulduysan yaparsın, konuyu kapatmak için yaparsın, başından savmak için yaparsın, vs.
    #76051 kriptografist | 11 yıl önce
     
  6. 6
    herşeyden önce sağlam karakter gerektirir, gurur, özgüven ve egonun yenilip bitirilmiş olması şarttır ki karşındaki bunu hissetsin altında ezilsindir.
    #76062 mithrandir | 11 yıl önce
     
  7. 7
    olay uzamasın diye daha sık yapabiliyor olmayı dilediğim ama istesem de yapamadığım, günü anlık kurtarabilecek eylem. kısa vadede eyvallah da bir yerden sonra alttan al al al insan deliriyor.
    #86516 originofsymmetry | 10 yıl önce
     
  8. 8
    tartışma boka sardıysa yapılması gerekendir.
    dediğini anlamıyorsa fazla zorlamamak gerek.
    #86533 fenomenon | 10 yıl önce
     
  9. 9
    bazen sadece konu kapansın istersin
    #86595 kırmızı vosvos | 10 yıl önce