kayıt

bermuda şeytan üçgeni

  1. 1
    miami sahilleri, porto riko, bermuda arasında kalan bölgeye verilen ad.

    bu bölgede, dünyadaki diğer yerlere göre daha fazla uçak düştüğü ve daha fazla gemi batıp kaybolduğu için; ortaya bazı tezler (uzaylı saldırısı, atlantis saldırısı, manyetik güç,.. vs vs) atılmıştır.

    efendim işin aslı şudur: bu bölgede inanılmaz derecede fazla gaz bulunduğu için; bu gazlar okyanusun dibinde, tebeşir gibi tabana yayılmış bir şekilde donuyor. gulf stream akıntısı da suyu biraz ısıttığı vakit; bu, tabandaki donmuş gaz, çözülerek suyun yoğunluğunu düşürüyor. suyun yoğunluğu düştü zaman; haliyle gemiler de -cumburlop- denizin dibini boyluyor.

    uçaklara gelince: gaz sudan çıktığı vakit: havaya karışıyor ve havada bulunan oksijen miktarını azaltıyor. oksijeni kıt ortamda da uçakların uçması söz konusu olmayacağı için; uçaklar da okyanusa çakılıyor. bu bölgedeki rüzgarlar ve akıntılar yoluyla da, enkaz parçaları çok geniş bir alana yayıldıkları için; gemi ve uçaklar kaybolmuş gibi bir durum ortaya çıkıyor.

    bilimsel açıklaması bu. *


    edit: gazın, ne gazı olduğu tam olarak bilinmediği için yanlış bilgi verilmesin diye sadece "gaz" yazıldı

    kimi metan gazı, kimi doğalgaz, kimi co diyor. osuruk diyen bile var!..
     
  2. 2
    bir rivayete göre bu üçgenin iç açıları toplamı 186 dereceymiş.
    #8296 marvellous | 14 yıl önce
     
  3. 3
    Kırıkkale-kırşehir-yozgat.
    #99523 oralettanesi | 9 yıl önce
     
  4. 4
    Yıllarca çözülemeyen gizemin aslında okyanus dibindeki metan gazının suyun yoğunluğunu zaman zaman düşürmesi ve bu nedenle kaldırma kuvveti azalan suyun gemileri yutar gibi batırması olduğunu söylüyor konudaki bilgiler abiler, ablalar.. detaylı bilgi için: http://blog.milliyet.com.tr/bermuda-seytan-ucgeninin-sirri-tamamen-cozuldu-/Blog/?BlogNo=403184

    blogtan kaynak kullanmak da bir üzdü beni ama olsun araştırmanıza vesile olsun..
    #99546 müteahhit | 9 yıl önce