kayıt

gmail

  1. 1
    gmail google şirketi tarafından sunulan genel ağ (internet) tabanlı e-posta hizmetidir.

    gmail'in veri saklama kapasitesi sürekli artmaktadır (şu anda 7 gb'den çok). Ücretsiz pop3 iletişim olanağı vermektedir. gmail hesabına sahip olmak isteyenlerin daha önceden, halihazırdaki bir kullanıcıdan davet alması gerekirken 7 Şubat 2007 tarihi itibariyle herkes üye olabiliyor.

    gmail'in içine anında mesajlaşma sistemi de (google talk) yerleştirilmiştir. bu sistem ile başka bir program yüklemeye gerek kalmadan anında mesajlaşılabilir, ayrıca bu mesajlaşma kayıtları içinde arama yapılabilir.

    Öte yandan, 2004 yılında gmail o anda gösterilmekte olan e-posta ile ilgili reklam gösterme kabiliyetinden dolayı özel hayatın gizliliğine saygısızlıktan dolayı abd'de dava edilmiştir. google yetkilileri, sistemin otomatik çalıştığını ve gösterilen reklamların kaydının veya analizinin yapılmadığını savunmuşlar ve yargılama sonunda beraat etmişlerdir.gmail ayrıca gizlilik dolayısıyla çin hükümetiyle de davalık olmuştur.gmail daha doğrusu google şirketi Çin hükümetini dava etmiş ve gizlilik ihlalleri devam ederse Çin'den çekileceğini bildirmiştir.
    #6326 jonathanlivingston | 14 yıl önce
     
  2. 2
    gmail notifier adı verilen firefox eklentisi sayesinde maillerinizi 24 saat kontrol altında tutabilirsiniz. ayrıca diğer bütün mail adreslerini gmail üzerinden kontrol edebilirsiniz başka bi mail hesabınız üzerinden mail gönderip alabilirsiniz gmail hesabınızla
    #14050 w4rdoom | 14 yıl önce